De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

EEN FIETSHELM KOPEN - KWALITEIT IS DOORSLAGGEVEND

De bereidheid om een helm te dragen op de fiets is de laatste jaren gelukkig toegenomen. Om ervoor te zorgen dat uw hoofd echt beschermd is, moet de helm perfect op u zijn afgestemd en van goede kwaliteit zijn. Als u een helm koopt, laat u dan niet knijpen en knijpen en kies de maat zorgvuldig. Ontdek hier hoe u de juiste fietshelm kiest.

FIETSHELMEN: MAAT EN PASVORM

Net als kleding worden fietshelmen meestal aangeduid met de maten XS tot XL. Voor een betere oriëntatie is ook het bereik van de hoofdomtrek van de respectieve maat in centimeters aangegeven. Om dit te bepalen, moet u een meetlint iets boven uw oren plaatsen en dit rond uw hoofd laten lopen tot het beginpunt. Plaats het meetlint bij het voorhoofd op het deel dat het verst uitsteekt. Zorg ervoor dat de tape niet langs de achterkant van uw nek naar beneden glijdt, maar altijd ter hoogte van uw oren blijft. Om ervoor te zorgen dat de helm perfect past, mag hij niet te laag op de nek zitten en moet hij een horizontale lijn vormen met het hoofd. Om de helm aan de individuele vorm van het hoofd aan te passen, kan hij aan de achterkant van het hoofd en onder de kin worden versteld. De pasband moet strak genoeg zitten zodat er onder de kin nog een vingerbreedte ruimte is.

VEILIGE FIETSHELMEN: KEURINGS- EN INSPECTIEZEGELS

Er is een eenvoudige test om te controleren of de helm goed past: trek hem ver in uw voorhoofd zodat u nog vrij zicht heeft en maak dan het riempje los. Als de helm op uw hoofd blijft zitten wanneer u er krachtig en schokkerig mee schudt, dan heeft hij de test doorstaan. Uw helm moet ook door de fabrikant zijn getest. Als het voorzien is van de CE-markering, dan voldoet het aan de veiligheidseisen van de relevante EG-richtlijnen. Het GS-keurmerk geeft aan dat de helm de door de TÜV uitgevoerde crashtest heeft doorstaan.

WAT JE FIETSHELM MOET HEBBEN

Het is een misvatting dat een zware helm beter beschermt dan een lichte. Een helm van maximaal 300 gram is perfect. Vooral voor kinderen, maar ook voor volwassenen, zijn reflectoren of LED-lampjes op de helm belangrijk. Zo bent u ook in schemer en duisternis veilig en wordt u niet over het hoofd gezien. Aangezien u geen gewone pet onder uw helm mag dragen, zijn er speciale helmmutsen, met oorkleppen, die u in de winter warm houden. Een paraplu is ook onpraktisch, in plaats daarvan voorkomt een regenkap dat er water door de spleten komt.

FIETSHELMEN - ALLE VOORDELEN

Bij een val van uw fiets beschermt een fietshelm in ieder geval uw hoofd tegen verwondingen. Maar het kan ook je leven redden.

VOORDELEN:

  • Bescherming tegen hoofdletsels
  • Ventilatiesleuven om te voorkomen dat uw hoofd oververhit raakt in de zomer
  • Sleuven vaak voorzien van insectengaas
  • Bescherming tegen weersinvloeden (zon, regen)
  • Rolmodel functie voor kinderen
  • helm kan littekens of schaafwonden voorkomen
  • verhoogt uw zichtbaarheid voor andere motorrijders
  • ziet er sportief uit
  • voorkomt dat haar in je gezicht waait

DE IDEALE FIETSHELM

Er is geen "beste" fietshelm. Het is dus aan u om de beste hoofdbescherming voor het fietsen te vinden. Daartoe moet u de kwaliteit, de pasvorm en de bescherming kiezen naar gelang van uw behoeften. In onze online shop vindt u een ruim assortiment fietshelmen van hoge kwaliteit die uw hoofd gegarandeerd beschermen. Als u eenmaal een helm hebt gevonden die u aanspreekt, staat niets uw aankoop meer in de weg. In de toekomst kunt u veilig naar uw werk fietsen of trainen voor de volgende wedstrijd.