Word nu een premium-lid en bespaar 10% op elke aankoop* Meer informatie
De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.
1905, 1947

BESCHERMING TEGEN STOKKEN EN STENEN - DE PERFECTE FIETSHELM

De bereidheid om een helm te dragen tijdens het fietsen is de laatste jaren gelukkig toegenomen. Opdat uw hoofd werkelijk beschermd is, moet de helm u perfect passen en van goede kwaliteit zijn. Als u een helm koopt, laat u dan niet knijpen en knijpen en kies de maat zorgvuldig. Ontdek hier hoe u de juiste fietshelm kiest.

BELANGRIJKSTE SELECTIECRITERIA: MAAT EN PASVORM

Net als kleding worden fietshelmen meestal aangeduid met de maten XS tot XL. Voor een betere oriëntatie is ook het bereik van de hoofdomtrek van de respectieve maat in centimeters aangegeven. Om dit te bepalen, moet u een meetlint iets boven uw oren plaatsen en dit rond uw hoofd laten lopen tot het beginpunt. Plaats het meetlint bij het voorhoofd op het deel dat het verst uitsteekt. Zorg ervoor dat de tape niet langs de achterkant van uw nek naar beneden glijdt, maar altijd ter hoogte van uw oren blijft.

Om ervoor te zorgen dat de helm perfect past, mag hij niet te laag op de nek zitten en moet hij een horizontale lijn vormen met het hoofd. Om de helm aan de individuele vorm van het hoofd aan te passen, kan hij aan de achterkant van het hoofd en onder de kin worden versteld. De fittingband moet strak genoeg zitten zodat er nog een vingerbreedte lucht onder de kin zit.

DE CRASH TEST

Er is een eenvoudige test om te controleren of de helm crashbestendig is: trek hem ver in uw voorhoofd zodat u nog vrij zicht heeft en open dan het riempje. Als de helm op uw hoofd blijft zitten wanneer u er krachtig en schokkerig mee schudt, dan heeft hij de test doorstaan. Uw helm moet ook door de fabrikant zijn getest. Als het voorzien is van de CE-markering, dan voldoet het aan de veiligheidseisen van de relevante EG-richtlijnen. Het GS-keurmerk geeft aan dat de helm de door de TÜV uitgevoerde crashtest heeft doorstaan.

WAT UW FIETSHELM MOET HEBBEN

Het is een misvatting dat een zware helm beter beschermt dan een lichte. Een helm van maximaal 300 gram is perfect. Reflectoren of LED-lampjes op de helm zijn vooral belangrijk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Zo bent u ook in schemer en duisternis veilig en wordt u niet over het hoofd gezien.

Omdat u geen gewone pet onder uw helm mag dragen, zijn er speciale helmmutsen, met oorkleppen, die u in de winter warm houden. Een paraplu is ook onpraktisch; in plaats daarvan voorkomt een regenkap dat er water door de spleten komt.

VOOR- EN NADELEN VAN FIETSHELMEN

Bij een val van uw fiets beschermt een fietshelm in ieder geval uw hoofd tegen verwondingen. Het kan ook je leven redden. In vergelijking daarmee zijn de weinige nadelen onbeduidend.

VOORDELEN:

  • Bescherming tegen hoofdletsels
  • Ventilatiesleuven om te voorkomen dat uw hoofd oververhit raakt in de zomer
  • Sleuven vaak voorzien van insectengaas
  • Rolmodel functie voor kinderen
  • Helm kan littekens of schaafwonden voorkomen
  • verhoogt uw zichtbaarheid voor andere motorrijders
  • ziet er sportief uit
  • Voorkomt dat haar in je gezicht waait

ONGUNSTIG:

  • een beetje heter in de zomer
  • je vindt het niet mooi of het maakt je kapsel plat

DE IDEALE FIETSHELM

Er is geen "beste" fietshelm. Het gaat er dus om de beste hoofdbescherming voor u persoonlijk te vinden tijdens het fietsen. Daartoe moet u de kwaliteit, de pasvorm en het beschermingseffect kiezen naar gelang van uw behoeften. In onze online shop vindt u een ruim assortiment fietshelmen van hoge kwaliteit die uw hoofd gegarandeerd beschermen. Als u eenmaal een helm hebt gevonden die u aanspreekt, staat niets uw aankoop meer in de weg. In de toekomst kunt u veilig naar uw werk fietsen of trainen voor de volgende wedstrijd.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van €10*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.