De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

EEN BELANGRIJK ONDERDEEL VAN DE BASIS FIETSUITRUSTING

Dankzij de nauwsluitende en aërodynamische snit inspireren de koersbroeken vooral wegrenners. De bandjes zorgen ervoor dat de korte broek niet afzakt. De koersbroek heeft een verlengd rugpand, dat dit gevoelige lichaamsdeel doeltreffend tegen tocht beschermt. Wielershorts met riempjes zijn uitstekend te combineren met andere kledingstukken. Gewoonlijk dragen wielrenners een shirt met lange of korte mouwen over de korte broek. U kunt ook korte koersbroeken uitbreiden met beenwarmers en zo een flexibele outfit creëren voor wisselvallig weer.

WAT BIBSHORTS U IN DE ZOMER TE BIEDEN HEBBEN

Vooral voor het warmere seizoen raden wij bibshorts aan. Het zijn korte koersbroeken van een bijzonder lichte, soepele en dunne stof. Bibshorts zijn niet gevoerd en hebben, afhankelijk van het model, inzetstukken van mesh. Dit zorgt bovendien voor een luchtig gevoel op uw huid. Een jersey met korte mouwen past heel goed over de bibshort. Mannen kunnen de trui ook uitlaten als het warm is. Veel fietsbroeken hebben een sterk comprimerende structuur. Dit heeft een positief effect op je spieren. De compressie verbetert de bloedcirculatie in uw benen en bevordert het zuurstoftransport in de spiercellen. Op die manier zult u uw prestaties aanzienlijk verbeteren en sneller herstellen na intensieve trainingssessies.

VOOR KOEL WEER: LANGE KOERSBROEKEN VOOR MANNEN EN VROUWEN

Fietsbroeken met riempjes zijn verkrijgbaar in een lange versie voor de winter en de overgangsperiode. De thermische modellen met geborstelde binnenzijde zijn bijzonder warm. Sommige koersbroeken hebben speciale inzetstukken van thermo-gaas om de lucht in de short te laten circuleren, ondanks de goede isolatie. Bij echt oncomfortabel weer met sneeuw, wind of regen bieden windstopper koersbroeken enorme voordelen. Deze broeken zijn vaak gemaakt van een softshell materiaal en overtuigen door winddichte en waterafstotende eigenschappen.

MOGELIJKE KENMERKEN

Veel koersbroeken hebben een speciale uitrusting voor een betere functionaliteit. Om ervoor te zorgen dat anderen u sneller zien in het donker en bij mist, hebben veel modellen reflecterende strepen of reflecterende details. Platte naden verminderen de wrijving tijdens het fietsen en voorkomen pijnlijke drukpunten. Zitkussens behoren tot de verplichte voorzieningen. Sommige modellen zijn uitgerust met antibacteriële functies. Stretch inzetstukken voor meer elasticiteit, alsmede slijtvaste garnituren behoren tot de mogelijke extra's van fietsbroeken. Afsluitbare zakken verhogen het praktische voordeel. Ideaal voor onderweg zijn de gepatenteerde ritssystemen die het comfort bij het naar het toilet gaan verhogen en het veel gemakkelijker maken, vooral voor vrouwen.

VOOR- EN NADELEN VAN FIETSBROEKEN MET RIEMPJES

Er zijn fietsers die hun koersbroek liever niet uittrekken omdat hij zo comfortabel zit. Anderzijds zijn er atleten die de voorkeur geven aan strapless shorts omdat zij ze te omslachtig vinden om aan en uit te trekken. Uiteindelijk komt het aan op persoonlijke smaak, dus u zult zelf moeten uitvinden welk model u het beste bevalt.

VOORDELEN:

  • stevige grip en niet wegglijden
  • goed geïsoleerde achterkant
  • een aangenaam vrij gevoel in de buikstreek
  • comfortabel en elastisch

ONGUNSTIG:

  • moeilijker te hanteren bij het aan- en uittrekken
  • niet zo praktisch als je naar het toilet gaat

LEER NU FIETSBROEKEN KENNEN

Fietsbroeken met riempjes zijn beslist comfortabeler. Het is dus de moeite waard zo'n model te kopen. Keller Sports biedt bibshorts voor mannen en vrouwen in korte en lange versies. U kunt kiezen uit vele kleur- en patroonvarianten en een kwalitatief hoogstaand model van uw favoriete merk.