De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

In de online shop van Keller Sports vindt u fietssokken voor elk type gebruik. Naast de klassieke, veelzijdige functionele sokken, bieden wij ook compressiesokken en waterdichte sokken in alle populaire maten. Ontdek hoogwaardige fietssokken voor heren en dames van hoogwaardige fabrikanten als Scott, Maap, Assos, Castelli, Gore Wear of POC. Naast een beschermende helm, een goed gevoerde fietsbroek en stevige fietsschoenen zijn fietssokken een essentieel onderdeel van je trainingsgarderobe.

Fietssokken imponeren met gevoerde zones

Wielersokken moeten aan andere eisen voldoen dan bijvoorbeeld sokken voor hardlopen of wandelen. Andere drukpunten dan in hardloopschoenen stellen daarom andere eisen aan de materiaalsamenstelling en afwerking van fietssokken. Om blaren en blessures te voorkomen, hebben veel modellen zones in de pedaal- en hielzone die speciaal aan het fietsen zijn aangepast en licht gewatteerd zijn. Een ander belangrijk punt is het ademend vermogen: goede fietssokken zorgen voor permanent koele en droge voeten. Voor koudere dagen zijn er ook fietssokken met isolerende materialen, zoals merinowol, die u beschermen tegen kou.

De voordelen van fietssokken:

  • Ze houden uw voeten koel en droog tijdens het fietsen dankzij het effectieve vochttransport en ademend vermogen.
  • De demping op de hielen en tenen zorgt voor nog meer comfort en voorkomt blessures en blaren.
  • Modellen met een geïntegreerd winddicht en waterdicht membraan voorkomen dat er vocht binnendringt wanneer je door plassen rijdt.

Wielersokken met compressie-effect

Een trend die afkomstig is uit de hardloopsector en steeds meer aanhangers vindt in de wielersport, zijn fietssokken met compressie-effect. De hoog uitgesneden plastic sokken reiken tot over de kuit en zorgen voor een constante druk op de huid, wat een positief effect heeft op de spieren. Veel atleten gebruiken tijdens de regeneratie ook compressiekousen om zware benen en dikke voeten te voorkomen. Het lactaat dat zich in de spieren heeft opgehoopt, kan door de compressie beter worden afgebroken.