• 10% op alle artikelen in de winkel*
 • Gratis retourzending
 • Exclusieve voorverkoop
 • 12 maanden voor 9,99 €*
De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

FIETSBRIL: OPTIMAAL ZICHT EN BESCHERMING

De grote glazen van fietsbrillen zijn een duidelijk verschil met een gewone dagelijkse bril. Ze geven u een breed en goed zicht in het verkeer of off-road. Bovendien beschermen ze je beter tegen wind en zon, omdat ze rond je gezicht sluiten. Fietsbrillen zijn meestal gemaakt van kunststof. De bril moet u namelijk ook beschermen bij ongelukken en daarom zijn de speciale kunststof glazen breukvast en splintervrij.

FIETSBRILLEN: DE JUISTE POOTJES VOOR EEN STEVIGE GRIP

De pootjes van je fietsbril zijn het allerbelangrijkste. Zorg ervoor dat je de juiste maat koopt. De slapen moeten stevig op de oren zitten zonder te drukken. Een zacht en soepel materiaal vermijdt drukpunten. Daarom moet u deze tempels verkiezen boven die van stijve en harde materialen. Dankzij het flexibele materiaal kunt u de uiteinden naar eigen wens vormen en aanpassen aan uw hoofd. Extra rubber verhoogt de grip van uw slapen en voorkomt wegglijden tijdens het rijden. Als de bril te klein is, kan hij sterk knellen en uw gezichtsveld beperken. Als de monturen te groot zijn, glijdt de bril tijdens de rit weg en is hij dus hinderlijk. Zorg er daarom voor dat uw fietsbril de juiste maat heeft. Een nekband voor een bril is altijd een nuttige toevoeging, zodat u uw bril tijdens het rijden niet verliest en hem indien nodig snel kunt afnemen.

FIETSBRILLEN: FILTERCATEGORIEËN EN UV-BESCHERMING

Voor een doeltreffende bescherming tegen UV-A- en UV-B-stralen moet uw nieuwe fietsbril voorzien zijn van het UV 400-label. Als de glazen voldoen aan de eisen voor dit label, worden UV-stralen met een golflengte tot 400 nanometer op betrouwbare wijze gefilterd, met inbegrip van UV-B- en UV-A-stralen. Met een CE-markering ("Conformité Européenne") op uw fietsbril belooft de fabrikant dat er ten minste UV-bescherming is tot 380 nanometer - deze eis geldt in heel Europa. Een andere factor is de tint van de lenzen. Hoewel de tint de UV-bescherming niet regelt, bepaalt hij wel hoeveel helderheid er naar uw ogen wordt doorgelaten. Hoe feller het omgevingslicht, hoe donkerder de tint moet zijn. Dus voor woestijngebieden zou je een donkerdere fietsbril opzetten dan voor een rit door sombere bossen. Lichttransmissie, ook wel bescherming tegen verblinding genoemd, is onderverdeeld in filtercategorieën met 5 niveaus (graden: 0-4):

 • Cat. 0: Lichtabsorptie: tot 20%, voor bewolkt, gedimd licht.
 • Cat. 1: Lichtabsorptie: tot 57%, voor bewolkte dagen
 • Cat. 2: Lichtabsorptie: tot 82%, voor eenvoudige zomerdagen
 • Cat. 3: Lichtabsorptie: tot 92%, voor heldere omgevingen, sneeuw of de zee
 • Cat. 4: Lichtabsorptie: tot 97%, voor zeer heldere omgeving met sterke reflectie: hooggebergte of gletsjers

⚠️Zonnebrillen met Cat. 4 glazen zijn niet geschikt om mee te rijden!

Trouwens, de verschillende tinten brengen ook verschillende eigenschappen met zich mee:

 • De bruine glazen zorgen voor sterke contrasten, zelfs bij felle zon, en geven een helder zicht tijdens uw tochten. Ze beschermen uw brillenglazen tegen fel zonlicht en zijn niet schadelijk voor uw ogen.
 • Voor donkere lichtomstandigheden zijn gele tot oranje lenzen geschikter. Ze zorgen voor extra helderheid en zijn ideaal bij doffe weersomstandigheden, maar ook bij mist of in schemering of duisternis.
 • Geeft u de voorkeur aan eenvoudige bescherming tegen insecten, wind of stof in alle weersomstandigheden? Ga dan voor de transparante grijze modellen. Met deze fietszonnebril zult u nauwelijks iets merken van uw zichtbaarheid.
 • Blauwe glazen scoren vooral goed op bewolkte dagen. Deze modellen zijn echter vrij ongebruikelijk voor fietsers, omdat u er de kleur oranje in het wegverkeer niet mee kunt zien.

Een ander kwaliteitskenmerk van hoogwaardige fietsbrillen is de mate van antireflectiecoating. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen eenvoudige en middelmatige antireflectiecoating (ET) en superantireflectiecoating (SET). Een antireflecterende coating voorkomt reflecties door strooilicht, die kunnen ontstaan wanneer lichtstralen die van opzij of van boven komen, de binnenkant van het glas raken. Afhankelijk van de fabrikant kan een onderscheid worden gemaakt tussen het type en de kwaliteit van een coating van het glasoppervlak. Andere vaak genoemde functies van coating van het oppervlak van fietsbrillen zijn:

 • Anti-Fog (bescherming tegen beslaan van de bril of tegen stoom, vocht).
 • Anti-Reflex (anti-reflecterende coating)
 • Anti-kras (bescherming tegen krassen)

Veel fietsbrillen worden trouwens geleverd met vervangglazen in andere kleuren, die u kunt verwisselen naargelang uw voorkeur en de weersomstandigheden. Op die manier gaat uw nieuwe fietsbril een heel jaar mee.

FIETSBRILLEN ONLINE KOPEN BIJ KELLER SPORTS

Racefietsbrillen en MTB-brillen behoren tot uw basissportuitrusting. Ze bieden bescherming in alle weersomstandigheden en zorgen ervoor dat wind, stof of insecten uw ogen en uw zicht tijdens het rijden niet verstoren. Met verwisselbare glazen of als normale MTB-bril: de modellen in onze online shop maken uw fietstochten nog comfortabeler. In onze online shop vindt u hoogwaardige modellen van Alpina, UVEX, Oakley, Julbo, POC, Scott, Sweet Protection en Smith Optics.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.