De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

TRAININGSSCHOENEN ALS BASIS VOOR UW FITNESS

Onze voeten moeten elke dag een grote last dragen. Helaas besteden we er vaak te weinig aandacht aan. Een verkeerde houding wordt vaak niet opgemerkt, na verloop van tijd kan de vorm van de voet veranderen en een schoen die enige tijd geleden perfect paste, is nu niet meer geschikt. Het is bijzonder goed om regelmatig op blote voeten te lopen. Natuurlijk dragen sport en fitness ook bij tot een gezonde levensstijl. Met de juiste trainingsschoen van Keller Sports bent u perfect voorbereid op uw volgende trainingssessie! Fitness en sportactiviteiten zijn ideaal als tegenwicht voor een zittend beroep. Ons welzijn hangt af van de keuze van de juiste fitness schoenen. Fitnessschoenen moeten vooral comfortabel zijn en zich ergonomisch aanpassen aan de vorm van de voet. Alleen perfect passende trainingsschoenen zorgen voor optimaal trainingssucces. Als blaren en drukplekken het gevolg zijn van een inspannende training, hangen veel recreatieve sporters hun fitnesskleding snel weer aan de haak. Fitnessschoenen moeten de gewrichten zo goed mogelijk ontlasten en - afhankelijk van het soort sport - de juiste demping hebben. Sommige sporten belasten de gewrichten zwaar. Zumba-schoenen moeten bijvoorbeeld een uitstekende demping hebben, want bij deze sport wordt veel gesprongen en gestuiterd. Bij het joggen en hardlopen moet u ook fitnessschoenen dragen die de beweging dempen en zo de wervelkolom optimaal ontlasten.  

DE JUISTE SCHOEN VOOR UW FITNESS-SPORT

Als je vooral aan indoorsport doet, horen indoorschoenen in je trainingstas. Met een non-marking zool zorgen deze fitnessschoenen ervoor dat u geen verfsporen achterlaat op de lichtgekleurde zaalvloer. Goede fitnessschoenen moeten lichte vervormingen compenseren. Als u een platte, holle of spreidvoet hebt, moet u speciale fitnessschoenen dragen die zich aan de vorm van uw voet aanpassen wanneer u aan gewrichtstraining doet, zoals joggen, hardlopen of Zumba. De buiging van het enkelgewricht, de zogenaamde pronatie, speelt ook een rol bij de keuze van de juiste fitnessschoenen. Als je voet tijdens het hardlopen meer in een bepaalde richting buigt, heb je fitnessschoenen nodig die de voet in de betrokken gebieden stabiliseren. Afhankelijk van de richting waarin de voet buigt, wordt dit supinatie of overpronatie genoemd. Als de voet vooral aan de binnenzijde wordt belast, is er sprake van overpronatie. Als de voet supineert, heeft het gewricht de neiging naar buiten te buigen. Atleten die de voet normaal aantrekken, hebben het voordeel dat zij alle fitnessschoenen kunnen gebruiken. In deze gevallen zijn het soort sport en de persoonlijke trainingstoestand de belangrijkste factoren die de demping van de fitnessschoenen bepalen. Afhankelijk van het soort sport zijn er ook fitnessschoenen die vooral ondersteunend en stabiliserend moeten werken.

IN DE TRAININGSSCHOEN VOOR OPTIMAAL SUCCES 

Als u een gepassioneerde atleet bent die voor verschillende sporten traint, kunt u het beste trainingsschoenen kiezen die voor verschillende doeleinden geschikt zijn. Als u regelmatig naar de sportschool gaat en ook aan Zumba of aerobics doet, moet u fitnessschoenen kiezen die aan deze eisen voldoen. Voor hardlopen in de buitenlucht moet je beslist een paar aparte trainingsschoenen kopen, want op oneffen terrein heb je bijzonder stabiele steun en een uitstekende demping nodig. Naast stabiliteit is het ademend vermogen van het gebruikte materiaal van bijzonder belang. De fabrikanten gebruiken innovatieve stoffen die vocht naar buiten afvoeren. Op die manier blijft uw voet altijd aangenaam geventileerd en kan vocht naar buiten ontsnappen.