De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

ALÉ: DE MOED OM TE BREKEN MET ONTWERPCONVENTIES

Al meer dan 30 jaar produceert APG hoogwaardige fietskleding. Aanvankelijk nog steeds als pure producent en leverancier voor andere merken, wilde het bedrijf zich in 2013 herpositioneren en een eigen merk opzetten. Vanaf nu moet het staan voor hoogwaardige producten en gedurfde ontwerpen. Alé is geboren en de naam, die al doet denken aan het Franse woord Allez, geeft aan dat er maar één richting is: Voorwaarts!

Tot dan toe was de kleding voor fietsers tamelijk waardig, waarbij men vertrouwde op rustige kleuren. Een conventie waarmee Alé-producten van het ene op het andere moment braken. Het merk zette de wereld van de fietsen op zijn kop met felle, fluorescerende kleuren. De combinatie van een uitstekende kwaliteit en een opwindende uitstraling maakte van Alé shirts en shorts snel een echte hit. Dit blijkt ook uit de cijfers van vandaag: Alé, dat zich 30 kilometer ten zuiden van Verona heeft gevestigd, produceert nu ongeveer 3.000 kledingstukken per dag.

ALÉ ARTIKEL: "MADE IN ITALY" ALS TEKEN VAN DE HOOGSTE KWALITEIT.

Veel kledingbedrijven laten hun producten in Azië produceren. Om voor de hand liggende redenen: De productiekosten zijn vele malen lager dan in Europa. Alé volgt deze trend niet, maar blijft zich richten op kwaliteit en het keurmerk "Made in Italy". "Dit stelt ons in staat om de hele productieketen in de gaten te houden en alle stappen zelf in de hand te houden", zegt Alé-ontwerper Arianna Scarduelli ooit in een interview met Cyclingweekly, en voegt daaraan toe: "We produceren alles zelf. Dit helpt om de kwaliteit te verbeteren."

Het merendeel van de stoffen die gebruikt worden om de shirts, shorts en handschoenen te maken komen ook uit Italië. Slechts enkele materialen zijn afkomstig uit andere landen: "We gebruiken bijvoorbeeld zeer speciale, waterafstotende stoffen uit Japan", vervolgt Scarduelli. Maar niet alleen de materialen zijn doorslaggevend voor Alé-producten. Natuurlijk is het ook belangrijk om ze zo goed mogelijk te verwerken. Daarom worden voor Alé-artikelen alleen ervaren naaisters gebruikt.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 2013

  • Grondleggers: APG srl.

  • Vennootschappelijk Zeeat: Bonferraro, Italië

  • Aantal Medewerkers: K.A.

  • Jaaromzet: K.A.

  • Website: alecycling.com/de/

  • Sporten: Fiets

3 GOEDE REDENEN VOOR ALÉ

  • Eigen Productie: Om de kwaliteit te garanderen, worden de producten in de hoofdzetel van het bedrijf geproduceerd. Gemaakt in Italië!

  • Voor Hobby & Professionele Sporten: Winnaars van de Tour de France of hobbycycyclisten: de producten van Alé zijn erg populair bij iedereen.

  • Multifunctionaliteit: Alé schijnt vooral met ongewone ontwerpen. De Italianen laten zich niet vervelen.

DE ALÉ-SHOP BIJ KELLER SPORTS...

Bent u een gepassioneerd fietser die houdt van het buitengewone? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De Alé Store van Keller Sports biedt u een grote keuze aan Alé-producten. Het maakt niet uit of u op zoek bent naar een fietstrui met korte of lange mouwen voor zomer of winter. Of u nu op zoek bent naar een fietsjack of een fietsbroek die comfortabel gewatteerd is en perfect aansluit dankzij het ERGO HF systeem, de Alé Store heeft de beste Alé producten online. Met de kleurrijke selectie, voor de dames, voor de meeste opvallender ontworpen dan voor de heren, zult u zeker vinden wat u zoekt. Kijk ook eens naar de Alé Sale bij Keller Sports, waar spannende aanbiedingen van Alé voor bijzonder aantrekkelijke prijzen altijd op u wachten.

ALÉ: OP HET SPOOR VAN EDDY MERCKX...

Eddy Merckx is een absolute fietslegende. Met een grote vechtlust en veel passie, reed de Belg zich in de harten van racefietsfans over de hele wereld, won de titel hattrick van Tour de France, Giro d'Italia en Road World Championship. De ongebreidelde wil tot de overwinning van de "kannibaal", zoals Merckx werd genoemd, is ook wat Alé op de vlag heeft geschreven. Op basis van Merckx heeft Alé de "Granfondo Alé Merckx" gecreëerd, die elk jaar duizenden fietsers naar Verona trekt om met Eddie zelf een grote fietstocht te maken. Maar Alé werkt niet alleen graag nauw samen met de groten uit het verleden. Om haar klanten te allen tijde de hoogste kwaliteit te garanderen, overlegt de ontwikkelingsafdeling met de beste chauffeurs ter wereld. Voor de Alé-artikelen worden bijvoorbeeld voortdurend tips gezocht bij de huidige fietsprofessionals om deze bergetappe als winnaar af te sluiten.

ALÉ FIETSBROEK: ARRIVEDERCI BILLENPIJN

We weten het allemaal: na de lange fietstocht doen de billen bijzonder veel pijn. Alé heeft de onaangename pijn al lang geleden de oorlog verklaard en heeft met de ERGO HF een bijzonder comfortabel zitkussen ontwikkeld. De vulling is ademend en droogt bijzonder snel. Maar het belangrijkste is dat dankzij de hoge dichtheid van het materiaal, het directe contactpunt tussen de billen en het zadel optimaal beschermd is. Dat zeggen ze vandaag de dag steeds vaker dankzij de Alé-artikelen: Arrivederci billenpijn!