• 10% op alle artikelen in de winkel*
 • Gratis retourzending
 • Exclusieve voorverkoop
 • 12 maanden voor 9,99 €*
De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

AMBACHT: ONTDEK DE NIEUWE

De Zweed Anders Bengtsson had een idee. Aanvankelijk nog vaag, maar in ieder geval zo concreet dat hij één doel voor ogen had: hij wilde technisch ondergoed voor sporters ontwikkelen dat snel vocht naar buiten toe afgeeft en het laat verdampen. Het ondergoed dat de lichaamstemperatuur optimaal beheerst. Met polyester breide hij bij zijn droom, testte hij steeds opnieuw, en woog de nieuwe kleren na de trainingssessies om te zien of zijn idee werkte. 1973, toen de doorbraak. Hij vormde het materiaal en zijn gepatenteerde breitechniek tot één geheel - met als resultaat het ideale functionele ondergoed voor de duursport. Samen met Sten-Sture Johansson richtte hij in 1976 uiteindelijk het merk Craft op in Zuid-Zweden, meer bepaald in Boras. Een stad die al bekend stond om zijn handels- en ondernemersgeest.

AMBACHTELIJKE SPORTKLEDING - VOOR PROFESSIONALS EN HOBBYSPORTERS

In het begin van de jaren tachtig slaagde Craft erin om wereldwijd naam te maken door het sponsoren van een bijzonder soort atleet: Het bedrijf had niet minder dan Ingemar Stenmark gecontracteerd. Het Zweedse idool bij uitstek, een van de, zo niet de beste, alpine skiërs aller tijden. Op het wereldkampioenschap skiën in Schladming in 1982 won Stenmark goud in de slalom en zilver in de reuzenslalom - met Craft aan. Er zou alleen het beste moeten zijn. Of het nu gaat om wereldkampioen Stenmark in die tijd, of om de hedendaagse hobbysporter. Craft is immers altijd geïnteresseerd geweest in het werken met de beste sporters, zodat ook u kunt profiteren van de kennis van de professionals.

De tweeling Sven en Lars Bender, onder andere, ondersteunen het bedrijf bij het aanpassen van Craft's teamkleding aan de omstandigheden in het voetbal. De kern van Craft is vandaag de dag echter het langlaufen, fietsen en hardlopen. Atleten van deze sporten winnen talrijke wereldkampioenschapstitels en Olympische medailles in functionele ambachtelijke producten. Op de Sotchi Winterspelen was Craft zelfs de op een na meest succesvolle leverancier. Ondanks al deze successen op professioneel gebied, verliezen de Zweden de populaire sport nooit uit het oog. Vandaag de dag is Craft de hoofdsponsor van de Wasalauf, de grootste langlaufwedstrijd ter wereld. Elk jaar rennen de beste atleten ter wereld er samen met tienduizenden lopers. Ze krijgen allemaal perfecte ondersteuning van Craft.

BIJ EEN GLANCE

 • Oprichtingsjaar: 1977

 • Grondleggers: Anders Bengtsson

 • Vennootschappelijk Zeeat: Boras

 • Aantal Medewerkers: Ongeveer 2500 (Group New Wave Group)

 • Jaaromzet: Group-breed, ongeveer 500 miljoen euro (New Wave)

 • Website: craft-sports.de

 • Sporten: Running, Fiets, Wintersport

3 GOEDE REDENEN VOOR CRAFT

 • Milieuzorg: Vaartuigen produceren zonder het gebruik van chemische stoffen die op de lijst van beperkte stoffen staan.

 • Professionele Input: Craft werkt nauw samen met professionele atleten om technische functionele stoffen te produceren.

 • Techniek: Met behulp van Lasercut Tech technologie produceert Craft Bike pads met een perfecte pasvorm.

AMBACHTELIJK FUNCTIONEEL ONDERGOED BIJ KELLER SPORTS

Keller Sports biedt de beste selectie van ambachtelijke producten: Zeer technisch functioneel functioneel ondergoed voor fietsen, hardlopen en natuurlijk - hoe kan het voor een Scandinavisch bedrijf anders zijn - voor de wintersport. Altijd met een optimale vochthuishouding in alle denkbare weersomstandigheden. Voor de warme dagen krijg je Stay Cool, voor de gematigde temperaturen Be Active en voor de koude dagen Keep Warm. Je sport, je kleren: Ga de uitdaging aan en passeer de uitdaging.

EEN PRODUCT VAN ZWEET EN PIJN

Craft Sports schrijft over zichzelf: "We zijn een product van zweet en pijn, van wind en regen, van vallen en opstaan, en de euforie die we ervaren bij het verleggen van uithoudingsvermogenslimieten". Of het nu gaat om de Olympische Spelen, thuis, in het bos of op de weg, Craft Sports streeft altijd naar optimale prestaties van haar sportkleding en atleten. "Net als jij, is onze functionele sportkleding eindelijk gemaakt voor de wedstrijd."

DE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR ANDEREN OP ZICH NEMEN - HET ONDERHOUDEN VAN RELATIES

Craft Sports staat ook voor verantwoordelijkheid. Een voorbeeld is de NGO Running Relations, die Craft actief ondersteunt. Running Relations helpt jonge hardlopers en hun families in de sloppenwijken van Kenia. Door financiële steun en meer onderwijs kunnen ze ook hun sport verbeteren en mogelijk aan de armoede ontsnappen.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.