Word nu een premium-lid en bespaar 10% op elke aankoop* Meer informatie

 • 10% op alle artikelen in de winkel*
 • Gratis verzending vanaf 75,00 €
 • Members Only: Toegang tot exclusieve producten
 • 12 maanden voor 9,99 €*
1729

DALBELLO - ZELFGEMAAKT IS DE BESTE SKISCHOEN

Op een gegeven moment was het voor Giovanna en Alessandro Dal Bello niet meer voldoende om slechts één onderdeel onder controle te hebben. Meer dan tien jaar lang leerden de twee eerst de kunst van het maken van skischoenen bij Henke in Zwitserland, voordat ze naar Italië terugkeerden om met het merk te werken als leverancier van lederen bovendeel voor skischoenen. Je eigen ideeën? Moeilijk te implementeren. "Natuurlijk waren we blij om terug te zijn in Italië," herinnert Alessandro Dal Bello zich. "Als leverancier en fabrikant van individuele onderdelen waren we echter beperkt in het tonen van ons volledige talent in de productie van skischoenen. We wisten dat onze ideeën, onze creativiteit niet effectief werden gebruikt en we waren er zeker van dat we het beter konden doen als we onze eigen skischoenen maakten".

Zelfvertrouwen creëerde zekerheid en in 1974 presenteerde Dalbello zijn eerste eigen skischoen in Oostenrijk. Maar er was niet genoeg voor het nieuwe merk. Ze zat direct aan het hoofd van een beweging die een revolutie veroorzaakte op de skibootmarkt. Kunststof verving leer, en de industrie keek nooit meer terug. Dalbello ook niet. Het merk ontwikkelde ideeën, technologieën, in de jaren negentig bijvoorbeeld de eerste skischoen speciaal voor carvers. Dalbello-artikelen werden goed ontvangen. Intens. En zo produceerde het Italiaanse merk zijn 13.000.0000ste paar skischoenen in 2014. Een lange weg...

DALBELLO-PRODUCTEN: GEMAAKT IN ITALIË, BEÏNVLOED DOOR TOPSPORTERS

Dalbello-artikelen hebben allemaal dezelfde oorsprong. Opgericht in 1974, ontwerpt, ontwikkelt, creëert en produceert Brand nog steeds zijn boten in Italië. Vooral hier geldt: de symbiose van design en techniek. Om dit te bereiken werkt Dalbello nauw samen met zijn team van professionele alpine racers, freeskiers en freestylers. Elk van hen draagt zijn of haar ervaring bij. Elk van hen levert ideeën op. Een uitwisseling tussen atleet en ontwikkelaar legt de cyclus vast waaruit uiteindelijk unieke laarzen ontstaan, afgestemd op de behoeften en eisen van elke individuele skistijl.

Zo bevat de Dalbello Sale bijvoorbeeld skischoenen met het innovatieve cabriodesign van het merk. De manchet, schelp en tong vormen een driedelige constructie die enerzijds zorgt voor flexibiliteit en reactievermogen en anderzijds voor bescherming. Tegelijkertijd denkt het vuur aan de skischoen tot het einde toe. Immers, de krachtoverbrenging en de randafwerking zijn niet zijn enige taken. Daarom zijn de Dalbello-producten voorzien van voeringen die perfect zijn aangepast aan de schelp en die zorgen voor een comfortabele pasvorm, ondersteuning, een gemakkelijke instap en de nodige warmte voor koude dagen.

BIJ EEN GLANCE

 • Oprichtingsjaar: 1974
 • Grondleggers: Giovanna en Alessandro Dal Bello
 • Vennootschappelijk Zeeat: Casella d'Asollo, Italië
 • Aantal Medewerkers: 15
 • Jaaromzet: ongeveer 3 miljoen euro
 • Website: dalbello.it/de/
 • Sporten: Wintersport

3 GOEDE REDENEN VOOR DALBELLO

 • Eigen Productie: Dalbello-artikelen worden nog steeds geproduceerd in de eigen productiefaciliteit in Italië.
 • Professionele Input: Dalbello werkt nauw samen met topsporters om de individuele skischoenen te ontwikkelen.
 • Ontwerp: Voor een perfecte pasvorm worden de Dalbello-damesproducten door vrouwen ontworpen en ontwikkeld.

SKISCHOENEN IN DE DALBELLO SHOP BIJ KELLER SPORTS

Het basisidee blijft, de technologie drijft voorwaarts. De producten van Dalbello werken op deze basis. Zo ontwikkelde Brand bijvoorbeeld Gripwalk, een zoolbindsysteem met een rockerprofiel en een co-polymeerzool die een belangrijk positief effect heeft op zowel het loopcomfort als de hanteerbaarheid. Bovendien verbetert de 3D-gripstructuur de krachtoverbrenging, biedt hij bescherming en extra ondersteuning bij het lopen, terwijl de innovatieve krachtkooi het prestatiepotentieel verhoogt. Nu zijn bescherming en prestaties één ding. Aangezien u zo lang mogelijk op uw ski's wilt blijven, moet het comfort niet in de rij staan.

Daarom heeft Dalbello zijn My-Fit systeem opnieuw verbeterd. Het vult de anatomisch gevormde Contour 4 vorm aan door de individuele zones van de binnenschoen en de schaal door warmte aan te passen aan de voet. Skischoenen, bijna alsof ze op maat gemaakt zijn, plus Dalbello online - je kunt ze bij Keller Sports krijgen. In onze Dalbello Store vindt u de innovatieve technologieën, verpakt in skischoenen voor dames en heren. Of het nu gaat om de Dalbello Lupo voor mannen en vrouwen, Pantera of de skischoenen van de DS-serie, bij Dalbello-dealer Keller Sports vindt u de premium skischoenen van het Italiaanse merk.

NAUWE UITWISSELING MET TOPSPORTERS VOOR NIEUWE INNOVATIES

Wanneer u twee planken onder uw boten vastbindt, is Dalbello er. Dit geldt zowel voor de schommels op de piste als voor de tour en het freeskiën. Het merk voelt zich bijzonder verbonden met dit laatste. Hoewel Dalbello pas in de jaren 2000 aan freeskiën begon, werkte hij direct samen met legende Glen Plake en creëerde hij het Rider Development Project. Het idee erachter: Atleten en ingenieurs samenbrengen om de Dalbello-skischoenen nog intensiever aan te passen aan de uitdagingen van de vrije loop en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Het concept werd goed ontvangen, en vandaag dragen zowel X-Game kampioen Tanner Hall als Olympisch medaillewinnaar Nick Goepper Dalbello laarzen. In de alpine racerij vertrouwen onder andere Andrea Filser en Alice Robinson op de innovaties van het Italiaanse merk.

SKISCHOENEN VAN VROUWEN VOOR VROUWEN BIJ DALBELLO SALE

Vrouwen weten uit eerste hand wat een skischoen nodig heeft om aan hun persoonlijke wensen te voldoen. Daarom ontwikkelen ze ook de vrouwencollecties die je bij Dalbello-dealers kunt vinden. Technici, ontwerpers en sporters stimuleren samen de ontwikkeling, bijvoorbeeld door de laarzen uit te rusten met Tiroolse fleece voor nog meer warmte bij een laag gewicht. Gewichtsreductie staat bovenaan de agenda. Dalbello gebruikt hiervoor lichtere, flexibelere materialen die worden verwerkt tot een speciale damespasvorm met speciale damesleesten.

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van €10*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.