• 10% op alle artikelen in de winkel*
 • Gratis retourzending
 • Exclusieve voorverkoop
 • 12 maanden voor 9,99 €*
De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

DIDRIKSONS - GEBOREN UIT LIEFDE EN CREATIVITEIT

Ze kenden allebei de pijn. Als leden van twee vissersfamilies hadden Hanna en Julius gezien hoe familieleden langs de Zweedse kusten het water op gingen. Hoe ze doorweekt terugkwamen door gebrek aan goede kleding. Hoe ze ziek werden en later stierven. Beiden kenden dit gevoel al voor ze elkaar kenden. In 1910 bracht een contactadvertentie Hanna en Julius uiteindelijk bij elkaar. Ze vertelden elkaar verhalen. Waarschijnlijk ook over hun overleden familieleden. Want in 1910 stierven er in Zweden meer vissers door gebrekkige kleding dan door verdrinking. Zij zagen beiden de noodzaak van actie en creëerden een visie. Ze knutselden, probeerden mantels en kleren waterdicht te maken met behulp van olie. Geen gemakkelijke onderneming. Drie jaar later was de nieuwe soort functionele kleding echter klaar. Het beschermde tegen wind en nattigheid - en de vissers waren blij dat ze de kleding van Didriksons Regnklädesfabrik konden uitproberen. Regenkleding. Outdoorkleding voor zware omstandigheden. Zo is het allemaal begonnen in Zweden. Dat is hoe de oprichters Hanna en Julius Didrikson het wilden. En dat is het nog steeds. Omdat Didriksons zelfs in de 21e eeuw zijn innovatieve geest gebruikt om mensen premium kleding te geven voor de meest ongunstige omstandigheden.

DIDRIKSONS: DUURZAME AANDACHT VOOR DETAIL IN PLAATS VAN WILLEKEUR

Veel merken schrijven de beroemde blik in de richting van hun eigen wortels graag op hun eigen to-do lijst. Didriksons leeft het - in al zijn zeer functionele jassen, jacks en parka's. Ten eerste, nog steeds Zweden, dient Borås als een bron van nieuwe ideeën. Daar, in het hoofdkwartier van het bedrijf, sleutelt het merk voortdurend aan nieuwe innovaties, ontwikkelt het beproefde producten en test het prototypes tot in het kleinste detail. Pas daarna volgt de productie van de functionele kleding. Maar niet op een of andere manier. Didriksons houdt elke stap van de productie nauwlettend in de gaten. En het gaat niet alleen om het produceren van outdoorkleding van de hoogst mogelijke kwaliteit. Didriksons houdt niet alleen de natuur in de gaten om mensen te beschermen tegen haar macht. Tegelijkertijd probeert het merk zijn eigen impact op het ecosysteem zo laag mogelijk te houden en werkt het op verschillende niveaus aan oplossingen hiervoor.

DROOG EN STIJLVOL VOOR EEN ONTMOETING MET DE ELEMENTEN

Didriksons helpt mensen al meer dan honderd jaar warm en droog te blijven. Ongeacht regen, wind en temperaturen. Waterafstotende synthetische vezels zijn een must. Het merk gebruikt de THERMALsystem-voering, die lichaamswarmte opslaat en u helpt ijzige temperaturen te trotseren. Het bedrijf gebruikt ook STORMsystem-technologie om vocht te bestrijden. GALON vezels daarentegen laten het materiaal snel drogen. Dit maakt Didriksons jassen en outdoor jacks geschikt voor zowel wandelen en wandelen, voor uitstapjes naar de stad of zelfs om te joggen. Vooral omdat het er ook goed uitziet. De parka's en korte jassen van het merk hebben een subtiele monochrome look en zijn dicht op het lichaam gesneden, maar niet te strak. Strakke scandi stijl ontmoet de beste functie.

DE PRODUCTEN IN EEN OOGOPSLAG

 • Parka voor dames en heren
 • Winterjassen in langere en kortere versies
 • Outdoor vesten
 • Fleece jassen
 • Jassen

BIJ EEN GLANCE

 • Oprichtingsjaar: 1913
 • Grondleggers: Julius & Hanna Didrikson
 • Vennootschappelijk Zeeat: Borås (Västra Götaland), Zweden
 • Aantal Medewerkers: 50
 • Jaaromzet: > 406 miljoen SEK (39 miljoen EUR)
 • Website: didriksons.com
 • Sporten: Outdoor
 • TIP: Vind gereduceerde artikelen van DIDRIKSONS in de merk outlet: DIDRIKSONS SALE

3 GOEDE REDENEN VOOR DIDRIKSONS

 • Billijkheid: Didriksons heeft haar eigen gedragscode ingevoerd om eerlijkheid binnen het bedrijf te garanderen.
 • Milieuzorg: Het terugdringen van het eigen waterverbruik is een van de belangrijkste doelstellingen van Didrikson.
 • Eigen Productie: Didriksons produceert alleen in Europa en Azië. De arbeidsomstandigheden daar worden nauwlettend in de gaten gehouden.

AANPASSEN EN ONTZIEN IN PLAATS VAN UITDAGEN

Didriksons ("Didriksons Regnkläder AB") geeft zelf de richting aan: "We dagen de elementen niet uit, we passen ons eraan aan. Enerzijds betekent dit dat de jacks en parka's van het merk op dezelfde manier werken als functionele camouflage: "Met hun hulp kunnen we één worden met de natuur, wat die ook in petto heeft, en hoeven we er niet mee te concurreren. Het betekent ook dat we het niet belasten door regelmatig nieuwe kleren nodig te hebben omdat de functionaliteit van de oude versleten is." Didriksons outdoorkleding is daarom ontworpen om lang mee te gaan. Zowel qua materiaal als qua uiterlijk. Scandinavische terughoudendheid kenmerkt Didriksons creaties. Discreet voor de eeuwigheid. Dat is min of meer het visuele idee. Tegelijkertijd streeft Didriksons ernaar bij te dragen aan een duurzamere kledingindustrie. Het merk is betrokken bij diverse duurzaamheidsprojecten en milieubeschermingsprogramma's en probeert bij de productie zo weinig mogelijk water en energie te gebruiken. Dit betekent ook dat de transportafstanden tot een minimum moeten worden beperkt.

DIDRIKSONS NEEMT HAAR VERANTWOORDELIJKHEID - OOK IN KINDERKLEDING

Beschermt tegen regen en wind zonder de natuur te schaden. Didriksons kiest bewust voor deze evenwichtsoefening en slaagt daarin dankzij de PVC-vrije impregnering van haar producten. Het merk biedt ook reparatiesets aan waarmee u de toch al duurzame outdoorkleding zelf kunt redden. Wanneer het einde van de levenscyclus is bereikt, spant Didriksons zich in om te recyclen. Als gevolg daarvan produceert het Zweedse merk zijn waterdichte jassen sinds 2018 van recyclebaar polyester. De enige vraag die overblijft is geschikte buitenuitrusting voor kinderen. Didriksons heeft dit ook in zijn gamma. Nu de kinderen opgroeien, zijn ze per se minder duurzaam. Maar het Zweedse merk neemt tegenmaatregelen. Dankzij "Extend Size" kunnen de kleintjes hun jasjes langer dragen.

DIDRIKSONS WINKEL BIJ KELLER SPORTS

Bent u op zoek naar jassen, jacks, anoraks en parka's die u zelfs tegen de sterkste wind en kou beschermen? Dan is de Didriksons winkel bij Keller Sports de juiste plek voor jou. Wij hebben alle topproducten van de Zweden in ons assortiment. Of het nu gaat om outdoor vesten en fleecejassen of dames parka's zoals de modellen Nomi, Helle of Amina. Alle winterjassen in onze shop - ook het uniseks model Kenny - overtuigen door hun ingetogen design en uiterst functionele eigenschappen. Daarbovenop bieden wij altijd geweldige kortingsacties aan die natuurlijk ook gecombineerd kunnen worden met onze premium korting. Mis dus geen enkele van deze promoties en schrijf u in op onze nieuwsbrief.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.