Word nu een premium-lid en bespaar 10% op elke aankoop* Meer informatie

 • 10% op alle artikelen in de winkel*
 • Gratis verzending vanaf 75,00 €
 • Members Only: Toegang tot exclusieve producten
 • 12 maanden voor 9,99 €*
De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.
1119

ELAN - VAN SCHANSSPRINGER TOT SKIBOUWER

Lange afdalingen waren niet echt een van Rudi Finzgar's bijzondere disciplines. Eigenlijk is de Sloveen een paar meter naar beneden gegleden om op te stijgen en verder naar beneden te komen dan de concurrentie. Met succes. In 1941 sprong Finzgar verder dan wie dan ook en vestigde het wereldrecord skischansspringen en even later wijdde hij zich aan de piste. Samen met andere ambachtslieden - Finzgar zelf was timmerman - en ingenieurs nam hij hout en even later presenteerde de groep hun eerste ski's. Opnieuw met succes. De borden klommen zo hoog op de populariteitsschaal dat in 1945 de tijd was gekomen om een heel bedrijf op te richten.

Dus Rudi Finzgar lanceerde Elan. Wat werkt, kan, moet, moet gewoon worden voortgezet, moest groter worden gedacht. Het merk breidde zich snel uit naar de Verenigde Staten, waardoor de verkoop gestaag toenam en het werkterrein werd verbreed. Kajaks, boten, waterski's en badmintonrackets werden aan het skiën toegevoegd, maar dit heeft Elan nooit van zijn wortels weggenomen. De eigen oprichtingsgeschiedenis van het bedrijf heeft verplichtingen ontwikkeld die de ingenieurs van Elan met plezier hebben vervuld. Er was vraag naar innovatie. De innovatie is geboren. Vooral in de jaren negentig, toen het Sloveense merk als eerste ooit carvingski's op de markt bracht en zo de sport voorgoed veranderde.

SKIFABRICAGE MET GEVOEL VOOR TRADITIE

"Handgemaakt in Slovenië". Drie korte woorden die Elan op een duurzame manier met leven vult. In feite worden de producten van Elan vandaag de dag nog steeds gemaakt in de fabriek in Begunje in Slovenië - van de eerste tekening tot de afgewerkte ski. De technici nemen elk onderdeel en gaan verder met wat Rudi Finzgar ooit is begonnen. Trouwens. Andere materialen hebben allang het hout vervangen dat ooit gebruikt werd voor de hele ski aan de randen en de schede. Voor de kern gebruikt Elan echter nog steeds het natuurlijke materiaal. In combinatie met titanium en metaallegeringen resulteert dit in een uniek product, waaraan de skibouwers de laatste hand leggen.

Elan-artikelen zijn grotendeels gebaseerd op de sandwichbouwwijze, een uitgebreide maar traditionele productiemethode. De afzonderlijke lagen worden met de hand in elkaar gezet om later door het samenspel van warmte en druk tot een kunstwerk te komen. Skitraditie, handgemaakt in Slovenië, altijd met als doel u te helpen de best mogelijke tijd in de bergen te hebben met behulp van hoogwaardige, betrouwbare, betrouwbaar presterende Elan-producten.

BIJ EEN GLANCE

 • Oprichtingsjaar: 1945
 • Grondleggers: Rudi Fin?gar
 • Vennootschappelijk Zeeat: Begunje, Slovenië
 • Aantal Medewerkers: 800
 • Jaaromzet: ongeveer 80 miljoen euro
 • Website: elanskis.com/de_de/
 • Sporten: Wintersport

3 GOEDE REDENEN VOOR ELAN

 • Techniek: Elan was het eerste merk ooit dat carvingski's ontwikkelde.
 • Eigen Productie: Elan-artikelen worden geproduceerd in de eigen productiefaciliteit van het bedrijf in Slovenië.
 • Ontwerp: Voor de ontwikkeling van vrouwenski's vraagt Elan advies aan vrouwelijke atleten en technici.

HIGH-TECH SKI'S IN DE ELAN SHOP VAN KELLER SPORTS

Plezier op de piste omvat natuurlijk ook het plezier van het draaien. Daarom hebben Elan-artikelen de innovatieve Arrow-technologie. Een voorgespannen carbonboosterplaat wordt aan de ski bevestigd, waardoor meer energie kan worden overgebracht naar de uiteinden van de boards. Een titaniumlaag in de vorm van een pijl maakt het mogelijk om tegelijkertijd voldoende kracht uit te oefenen op de randen van de ski. Met het Amphibio-skimodel probeert Elan ook iets totaal nieuws: rocker aan de buitenkant, camber aan de binnenkant. Aan de ene kant vergeeft de premium ski fouten, maakt het makkelijker om van rand te wisselen en aan de andere kant helpt hij u bij het bereiken van precisie en stabiliteit. U kunt de Amphibio, general Elan online krijgen bij Keller Sports. In onze Elan Store vindt u ook ski's die precies zijn afgestemd op de behoeften van vrouwen.

ELAN-PRODUCTEN: TOPSPORTERS ALS KWALITEITSCONTROLEURS

"Altijd goede tijden." Elan integreert plezier in de bedrijfsfilosofie en spaart geen enkele discipline. U kunt de innovatieve ski's van het merk gebruiken voor freestyle, freeride of op de piste. Als uw Elan-dealer heeft Keller Sports voor elke gelegenheid, voor elke helling en elke sneeuwconditie de juiste uitrusting - getest door experts voor kwaliteitscontrole. Want Elan heeft een roemrucht team van topsporters opgebouwd, waarmee Brand niet alleen uitrust, maar ook informatie uitwisselt. Dit omvat zowel freeride legende Glen Plake als de skicrossers Erik en David Mobarg en de skicrosser Bretagne Phelan.

ELANS W STUDIO: EFFECTIEF GEBRUIK VAN VROUWELIJKE EXPERTISE

Toeval of gebrek aan ervaring hebben geen enkele ruimte voor Elan Sale bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Daarom heeft Brand zijn W Studio opgericht, die zich uitsluitend bezighoudt met de bouw van innovatieve vrouwenski's. Het gewicht wordt bespaard en tegelijkertijd wordt het draaivermogen van de boards vergroot - en om ervoor te zorgen dat al deze ideeën ook echt zinvol zijn, komen vrouwelijke skiërs en experts bijeen om het ontwerp en de techniek te perfectioneren. Zo zorgt Elan ervoor dat de ski's van vrouwen echt perfect passen bij hun ruiter.

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van €10*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.