• 10% op alle artikelen in de winkel*
 • Gratis retourzending
 • Exclusieve voorverkoop
 • 12 maanden voor 9,99 €*
De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

GARMIN: DE RUSTELOZE

Gary Burrell en Dr. Min Kao werkten samen voor de luchtvaart- en autogigant AlliedSignal voordat de twee technologie-enthousiaste academici in 1989 besloten hun eigen bedrijf op te richten. De bedrijfsnaam werd samengesteld uit de eerste drie letters van de voornamen van de twee oprichters ("Gar-Min"), en Garmin vestigde zich aanvankelijk in Olathe in de Amerikaanse staat Kansas.

De specialisten in navigatieapparatuur verplaatsten hun hoofdkwartier vervolgens eerst naar Taiwan, vervolgens in 2000 naar de Kaaimaneilanden en tien jaar later naar Schaffhausen in Zwitserland. Tijdens de vele verhuizingen bleef het operationele hart echter in Olathe, waar Burrell en Kao vandaag de dag nog steeds actief zijn. Vasthoudend aan hun wortels, als het ware, concentreerden zij en hun werknemers zich voornamelijk op de fabricage van robuuste navigatieapparatuur voor de zee- en luchtvaartindustrie.

GARMIN BIEDT: IEDEREEN VINDT ZIJN WEG

Burrell en Kao wilden echter niet alleen de genoemde sectoren bedienen met hun produkten, maar de hele wereld laten delen in hun know-how. Terwijl weinig aandacht werd besteed aan de outdoorsector en de daarmee samenhangende navigatietoestellen voor auto's, betrad Garmin al snel de "openbare" sector zonder de zeevaart en de luchtvaart te verwaarlozen. Garmin staat ook daar voor elektronica van hoge kwaliteit, en heeft verschillende onderscheidingen gekregen.

De Amerikanen specialiseerden zich geleidelijk aan ook in voetgangersnavigatie. Bovendien produceert het technologiebedrijf vandaag de dag nog steeds geavanceerde fietscomputers. Fitness trackers en smartwatches van Garmin zijn bijzonder populair onder hardlopers. Vooral de horloges en toestellen uit de Vivosport- en Vivosmart-series en de hardloophorloges uit de Forerunner-productlijn zijn hier bekend. Dus: of het nu op het water, in de lucht of op de grond is - met Garmin vindt iedereen zijn weg.

BIJ EEN GLANCE

 • Oprichtingsjaar: 1989
 • Grondleggers: Gary Burrell, Dr. Min Kao
 • Vennootschappelijk Zeeat: Schaffhausen, Zwitserland
 • Aantal Medewerkers: Ongeveer 13.000
 • Jaaromzet: meer dan drie miljard euro
 • Website: garmin.com
 • Sporten: Running, Outdoor, Fiets

3 GOEDE REDENEN VOOR GARMIN

 • Techniek: Burrell en Kao worden beschouwd als pioniers en leidden Garmin naar de voorhoede van de ontwikkelaars van toestellen met GPS-technologie.
 • Eigen Productie: Garmin onderscheidt zich door het feit dat zowel de ontwikkeling als de produktie in eigen huis en in eigen produktiefaciliteiten worden uitgevoerd.
 • Billijkheid: Garmin hecht ook veel waarde aan hoge normen voor zijn leveranciers. Deze omvatten ethische, sociale en milieuvriendelijke bedrijfspraktijken.

GARMIN-WINKEL BIJ KELLER SPORTS

Keller Sports biedt een breed scala van Garmin smartwatches, fitness armbanden en fietscomputers online. Bent u op zoek naar stijlvolle en functionele metgezellen voor uw volgende run? U wilt een apparaat dat muziek naar uw oren brengt vanaf uw pols? Keller Sports heeft het juiste fitnesshorloge van hoge kwaliteit voor u. Of heb je het liever eenvoudiger, dunner en lichter? De chique vivosmart polsbanden met Pulse Ox sensor voor het meten van uw zuurstofsaturatie, waterdicht met 7 dagen batterijduur zijn uw sportieve metgezel en ondersteunen uw gezonde en actieve levensstijl.

GARMIN UITVERKOOP - ALLES ONDER ÉÉN DAK

Sinds de oprichting van de horlogefabrikant wordt groot belang gehecht aan de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen voor alle Garmin-producten. Het technologiebedrijf uit Kansas vervaardigt alle apparaten zonder uitzondering in zijn eigen productiefaciliteiten. De consumentenelektronica, waartoe ook de smartwatches, fitness-polsbandjes en fietscomputers van Keller Sports behoren, wordt vervaardigd in ultramoderne fabrieken in Taiwan, de geboorteplaats van de oprichter van het bedrijf, Dr. Min Kao. Uw kleine, praktische partners voor elk avontuur komen niet tot u via moeilijk te volgen routes, maar rechtstreeks uit de handen van de navigatiekoningen.

Uitstekende kwaliteit en overtuigend design maken de Garmin smartwatches, hardloophorloges en fitnesstrackers tot iets heel bijzonders. Het is dus bijna vanzelfsprekend dat de onderneming op internationaal niveau opereert en op alle markten de leidende positie wil innemen met haar kwaliteitsproducten. Voor de fabrikant van navigatieontvangers is alleen het beste net goed genoeg. Dit is ook de reden voor de verticale integratie, die Garmin in staat stelt de productkwaliteit te waarborgen. Op het water, in de lucht of op de grond - met Garmin navigatietoestellen kunt u zich overal veilig voelen en vindt u altijd uw weg. Ontdek het zelf en beleef spannende avonturen die u naar de meest afgelegen plaatsen brengen.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.