Word nu een premium-lid en bespaar 10% op elke aankoop* Meer informatie

 • 10% op alle artikelen in de winkel*
 • Gratis verzending vanaf 75,00 €
 • Members Only: Toegang tot exclusieve producten
 • 12 maanden voor 9,99 €*
2248

K2 - PIONIERSWERK IN DE SCHADUW VAN CANADESE ROTSPARTIJEN

Sneeuw ontbreekt zelden op 8.611 meter. Toch wordt K2, na de Mount Everest de op een na hoogste berg ter wereld, niet noodzakelijkerwijs als een skiparadijs beschouwd. Lift faciliteiten ontbreken. De afdalingen zijn noch voorbereid, noch bijzonder ontspannen om onder de knie te krijgen. En zo duurde het tot 22 juli 2018 voordat Andrzej Bargiel als eerste persoon ooit de K2 van de top naar het dal heeft geskied. Baanbrekend werk en parallel aan het gelijknamige bedrijf. Zelfs meer dan een halve eeuw eerder had de combinatie van ski's en K2 al nieuw terrein betreden, zij het op een heel andere manier. Vashon Island, Washington State.

Hier, in de buurt van Seattle, werd de brand K2 gestart in 1962. Het idee: om nieuwe, innovatieve ski's te produceren voor excursies naar de nabijgelegen Canadese Rockies, naar de Alpen, op de (freeride) hellingen van deze wereld. De broers Bill en Don Kirschner, de oprichters van Brand, achtervolgden dit idee - en deden meerdere malen pionierswerk op hun weg. K2 was bijvoorbeeld de eerste fabrikant die ooit glasvezelski's ontwikkelde, waardoor het gewicht werd verminderd en tegelijkertijd de elasticiteit werd verhoogd. Het merk lanceerde zijn eerste snowboards in 1987 en ontwikkelde K2 producten speciaal voor vrouwen vanaf 1999. Ook een noviteit.

K2-ARTIKEL: EEN TECHNISCH MANIFEST VOOR DE SKI-INDUSTRIE

De natuur en uw vaardigheden spelen een beslissende rol, K2 producten de rest. Dat is wat het vuur wil. Zij heeft zich tot doel gesteld om u de best mogelijke uitrusting voor uw skitochten, afdalingen en freeride-excursies te bieden. Je moet in staat zijn om jezelf te duwen en altijd het beste materiaal onder je te kennen. In ruil daarvoor verfijnt K2 voortdurend zijn vormen, test en introduceert nieuwe materialen. Dit verbetert op zijn beurt de skiteigenschappen van de K2-ski's, maakt het voor u gemakkelijker om een bocht te nemen en u zowel op geprepareerde pistes als op ongerepte diepsneeuwhellingen vast te houden. Want het productassortiment van K2 is zeker niet alleen met ski's uitgeput.

Het merk heeft ook hightech skischoenen in zijn portfolio, waarmee het merk de overdracht van uw kracht naar de ski's ondersteunt en tegelijkertijd comfort en ondersteuning biedt. De drijvende kracht is altijd de innovatieve geest van het merk, dat ook een eigen technisch manifest heeft. K2's Triaxiaal vlechtwerk, ontwikkeld in 1988, wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt. Ondanks alle innovatie heeft uiteindelijk niemand een beter proces ontwikkeld dan K2 om een houten kern en glasvezel te combineren. Flexibel en swing op hun best, met maximale stabiliteit en tegelijkertijd een laag gewicht. Een geniale slag.

BIJ EEN GLANCE

 • Oprichtingsjaar: 1962
 • Grondleggers: Bill en Don Kirschner
 • Vennootschappelijk Zeeat: Seattle, Verenigde Staten
 • Aantal Medewerkers: 500
 • Jaaromzet: 644.000.000 euro
 • Website: k2snow.com/en-de
 • Sporten: Wintersport

3 GOEDE REDENEN VOOR K2

 • Milieuzorg: K2 streeft ernaar om productieverspilling tot een minimum te beperken en maakt steeds meer gebruik van gerecycled materiaal.
 • Billijkheid: Door middel van verschillende initiatieven promoot K2 vrouwen in de sneeuwsport en produceert K2 ski's op maat van de vrouw.
 • Techniek: K2 was de eerste skiband ooit die glasvezel met een houten kern combineerde.

K2 BIJ KELLERSPORTEN

Of het nu gaat om ski's of laarzen, voor de piste, de diepe sneeuw of de tour - in de K2 Shop van Keller Sports vindt u altijd de juiste hightech begeleider voor uw ski-avontuur. Dankzij de Powerlite Shell zijn de laarzen van het merk aangenaam licht, terwijl de vier TPU-varianten met verschillende stijfheid en optimaal ontworpen zijwanden precies de zijdelingse stabiliteit bieden die u nodig hebt. Het spreekt voor zich dat u ondanks de gewichtsbesparing toch voldoende kracht op uw ski's krijgt. En natuurlijk combineren de platen, net als alle andere K2-producten, de meest innovatieve technische eigenschappen. De Mindblender, je speeltoestel voor hellingen, freerides en buckels, krijgt de optimale balans tussen flexibiliteit en stabiliteit door zijn Torsion Control Design.

De K2 Ski geeft je een directe toegang tot de schommel en zorgt voor een soepel draaigedrag. Dankzij de Ti Y-Beam hebben de ski's ook stabiliteit aan de achterkant en kracht direct onder de boot. Toermodellen zoals de Talkback of Wayback zijn opnieuw gebaseerd op de Paulowina Core, die flexibiliteit en wendbaarheid biedt. Bovendien is er een perfect uitgebalanceerde verhouding tussen een laag gewicht en krachtoverbrenging. De beste voorwaarden. Zeker omdat Keller Sports u een enorme keuze aan producten van K2 online aanbiedt. Van de high-tech ski's van het Amerikaanse merk, tot touring skins en prachtige lichte bootinnovaties, onze K2 Shop biedt alles wat u nodig heeft voor intensieve afdalingen.

WERELDBEKERLEGENDES EN FREESKI PROFS - AANGEDREVEN DOOR K2

U geeft de discipline aan, wij leveren de apparatuur als uw K2-dealer. De innovaties van het merk passen zowel bij de freeride als bij de tour, de geprepareerde afdaling en de buckelpiste. Voor elke wintersport vindt u de juiste ski. Vooral omdat K2 zelf al tientallen jaren met de beste op de toppen van de wereld op de weg is. Ooit domineerde Bode Miller, de legende van de Wereldbeker, op de Amerikaanse Junior Championships op de K2-boards, maar vandaag de dag beweegt het merk zich graag in vrijheid. Freeride en freestyle zijn aan de orde van de dag - en K2 rust grote namen als Karl Fotvedt, Amie Engerbretson of de tweevoudige X-Games zilveren medaillewinnaar Kai Mahler uit. De laatste ontwikkelingen en de beste technologie zijn een must. Jouw geluk. Want wat K2 de profs op de piste geeft, krijgt u ook voor uw uitstapjes in de bergen.

K2 ONDERSTEUNT VROUWEN IN DE SNEEUWSPORTEN

K2 was niet alleen het eerste merk dat speciaal voor vrouwen ontworpen skimateriaal ontwikkelde, maar het bedrijf is ook intensief betrokken bij de vrouwensneeuwsport. In 2000 richtte zij de K2 Women's Alliance op, die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van nieuwe innovaties op maat van vrouwen. Door de alliantie creëert K2 ook een gemeenschap om vrouwen uit alle hoeken van de wereld samen te brengen in het snowboarden en skiën.

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van €10*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.