• 10% op alle artikelen in de winkel*
 • Gratis retourzending
 • Exclusieve voorverkoop
 • 12 maanden voor 9,99 €*
De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

ALLEEN DE JUISTE SCHOEN MAAKT DE EERSTE GROTE STAP MOGELIJK

Bill Bowerman had lang genoeg naar de zaak gekeken en had regelmatig zijn standpunt gewijzigd. Hij kende het perspectief van de atletiekcoach. Hij kende het perspectief van de schoenenverkoper. Bowerman mocht met een zuiver geweten zijn eigen oordeel vellen. En het bleek duidelijk. Tot ver in de jaren '60 was dat voor hem zeker, atleten hadden geen geschikte schoenen. Tenminste geen enkele die hen het nodige comfort bood voor absolute topprestaties.

Dus aan het eind van de jaren zestig gingen Bowerman en Phil Knight samen aan de slag. In 1964 hadden de twee al Blue Ribbon Sports opgericht, een bedrijf dat met succes Onitsuka Tiger schoenen verkocht in de Verenigde Staten. Nu hebben ze hun ervaring gebundeld, een schoen ontwikkeld en uiteindelijk in 1972 de Cortez gelanceerd. Blue Ribbon was geschiedenis, Nike was geboren. Een eerste stap zou nauwelijks duurzamer kunnen zijn. Nieuwkomer Nike groeide. Snel. Hij werd een reus, wordt vandaag de dag beschouwd als het grootste sportmerk ter wereld en Nike sportkleding zoals de Cortez zijn al lang geleden cult items geworden.

NIKE SPORTDWEAR PRODUCTEN VOOR ICONEN EN LEGENDES

Nike creëerde iconen, en werd zelf een icoon. Enkele van de meest legendarische atleten uit de geschiedenis droegen en droegen Nike Sportswear producten. Geen wonder dat Sneaker en Apparel enkele van de meest innovatieve technologieën van de industrie combineren. Altijd daar: De Swoosh. En de vraag wat beter bekend is: merk of logo, logo of merk? Om uiteindelijk de hogere bewustzijnsgraad te bepalen, heeft u de doelfoto nodig. Nike heeft ooit maar 35 dollar betaald voor het ontwerp van de opwaarts gebogen strip. Zoveel kreeg ontwerpstudente Carolyn Davidson in 1971 voor haar ontwerp van de Swoosh. Vandaag de dag siert het alle Nike sportkleding. Nike's sportkledingartikelen lopen bewust het pad af van de baan, de baan en het veld. Sport meets Fashion - Nike Sportswear geeft vorm aan de vrije tijd in pure cultuur.

IN EEN OOGOPSLAG

 • Jaar van oprichting: 1964

 • Oprichter: Bill Bowerman, Phil Knight

 • Hoofdkantoor: Beaverton, Oregon

 • Aantal medewerkers: 73.100 (Nike Group)

 • Jaaromzet: circa 33 miljard euro (Nike Group)

 • Website: nike.com/sportswear

 • Sporten: Athleisure

GOEDE REDENEN VOOR NIKE SPORTKLEDING

 • Technologie: Legendarische technologieën zoals lucht- of lucht-max. demping verbeteren Nike Sportwear artikelen.

 • Professionele input: Nike werkt nauw samen met enkele van de grootste sportlegendes en maakt gebruik van hun ervaring.

 • Milieubescherming: Nike heeft ambitieuze doelstellingen en wil haar productie tegen 2050 volledig emissievrij maken.

DE NIKE SPORTSWEAR STORE BIJ KELLER SPORTS

Nike Sportswear betekent mode, betekent street style, betekent iconen. Des te beter dat u Nike Sportswear online kunt vinden. Direct bij ons, helemaal ontspannen, want Keller Sports is een Nike Sportswear retailer. In onze Nike Sportswear Shop vind je alles van sneakers, shorts, joggingbroeken en panty's tot t-shirts, hoodie en truien, alles wat Nike Sportswear producten je kunnen bieden. Schoenlegendes zoals de Air Max 1, de Blazer, de Classic Cortez, de Air Force 1 of de Air Max 90 maken net zo goed deel uit van ons Nike Sportswear assortiment als nieuwe creaties zoals de VaporMax. Alle producten in de Nike Sportswear Sale zijn gemaakt van geselecteerde, hoogwaardige materialen en worden geleverd met baanbrekende technologieën zoals de aangenaam zachte maar robuuste Flyknit-Upper.

NIKE SPORTKLEDING ARTIKELEN: VAN SPORTLEGENDES VOOR U UIT SPORTLEGENDES

Basketbal. In de atletiek. Rennen. Nike Sportswear heeft zijn wortels in de hele sportwereld. In de afgelopen decennia heeft Nike een breed scala aan sportgrootheden uitgerust, de (mode)mogelijkheden van Michael Jordan al op jonge leeftijd ontdekt, LeBron James en Kobe Bryant de juiste sneakers en outfits op de baan gebracht en tennislegendes als Serena Williams en Rafael Nadal met de juiste uitrusting ondersteund. Dit is precies waar Nike Sportswear verder gaat waar het gebleven is en de ervaring van topsporten vertaalt naar straatmode, die sportlegendes als Cristiano Ronaldo vervolgens voor hun eigen wandelingen maken. Een gift. Een take - en je krijgt het ook in handen. Dus je schittert met je dynamische hoodie in de vergadering, vind de juiste hardloopbroek of de stijlvolle sneaker van hoge kwaliteit voor een ontspannen lounge-avond bij Nike Sportswear.

EEN ONTWERPCYCLUS VOOR MEER DUURZAAMHEID

Nike wil ook haar sportkleding duurzamer maken. Het merk maakt bijvoorbeeld materialen van gerecyclede plastic flessen en gebruikt nog meer gerecycled polyester dan welk ander bedrijf in de industrie dan ook. Om zoveel mogelijk duurzame producten te maken, is Nike ook voortdurend bezig met het verfijnen van haar materialen en heeft zelfs een Circular Design Guide ontwikkeld. Deze innovatieve ontwerpcyclus is ontworpen om ervoor te zorgen dat Nike sportkleding duurzamer en idealiter zelfs recyclebaar is. Als ondertekenaar van het VN-klimaathandvest voor klimaatactie van de mode-industrie heeft het merk zich er ook toe verbonden om zijn uitstoot tegen 2030 met 30 procent te verminderen en tegen 2050 volledig emissieloos te zijn.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.