• 10% op alle artikelen in de winkel*
 • Gratis retourzending
 • Exclusieve voorverkoop
 • 12 maanden voor 9,99 €*
De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

OAKLEY - EEN HELDER UITZICHT VOOR IEDEREEN

Een ontstaansgeschiedenis als een paradox. Een van de bekendste spektakelmerken van vandaag, van alle dingen, ontbrak het in het begin aan zichtbaarheid. Oakley begon in 1975 met een auto, motorcross-evenementen en BMX-wielen. De eerste werd door Jim Jannard gebruikt als verkoopstand, de tweede als platform voor zijn producten en als podium voor zijn motorcross-evenementen. Daar verkocht Jannard handgrepen voor BMX-sturen die niemand eerder had gezien. In plaats van de grip op nat wegdek te verliezen, hebben ze hun grip versterkt en hebben ze snel een legendarische status verworven die tot op de dag van vandaag voortduurt. Het enige is dat de grepen zich in de schaduw bevinden. Ideaal verborgen onder de handen van de chauffeurs, die ze gebruiken, maar nooit in de schijnwerpers treden. Een dergelijk gebrek aan zichtbaarheid is zeker nuttig voor de vorming van legendes, maar minder nuttig voor de faam van een nieuw opgericht bedrijf. Het beeld van het product ontbrak. Jim Jannard en Oakley hadden een ander platform nodig. Zo werden in 1980 de handgrepen omgebouwd tot een motorcrossbril met het iconische Oakley-logo op de riempjes. De "O Frame" was geboren.

OAKLEY - VAN BMX HANDGREEP TOT BRILLENREVOLUTIE

Zichtbaar voor toeschouwers, concurrenten en atleten, maakte de fabrikant de onweerstaanbare sprong in het midden van de publieke perceptie. Vooral omdat Oakley zijn nieuwe weg in de richting van innovatie bleef sturen. Al in 1984 was Oakley's "Factory Pilot" de volgende stap in zijn evolutie, de volgende stap naar een van de bekendste brillenmerken van onze tijd. Riemen veranderden in tempels, motorcross in een fietsbril die niemand minder dan Tour de France-legende Greg LeMond droeg tijdens zijn fietstochten door Frankrijk. Het gebrek aan zichtbaarheid was eindelijk verdwenen in het stof van de geschiedenis en Oakley profiteerde van de nieuwe aandacht. Daarna volgde een verwisselbare lensbril, stijlvolle, sportieve vormen, allemaal duidelijk en zichtbaar versierd met het iconische logo: het was de ovale O op de tempel die de zonnebril echt Oakley maakte. Het futuristische ontwerp zorgt nog steeds voor de onmiskenbare stijl die je al lange tijd voor een ski- en snowboardbril krijgt.

IN EEN OOGOPSLAG

 • Jaar van oprichting: 1975

 • Oprichter: Jim Jannard

 • Hoofdkantoor: Foothill Ranch, Californië

 • Aantal medewerkers: Meer dan 4.500

 • Jaaromzet: 9,1 miljard euro (Gesamtkonzern Luxottica)

 • Website: oakley.com

 • Sporten: Fiets, Wintersport

GOEDE REDENEN VOOR OAKLEY

 • Technologie: Oakley gebruikt haar eigen materialen en zelf ontwikkelde productiemethoden voor haar brillen.

 • Voor hobby- en professionele sporten: het beste voor beide werelden. Professionals zoals Mikaela Shiffrin testen Oakley producten voor de hobbysporter.

 • Duurzaamheid: Oakley's brillen zijn ontworpen voor het uiterste. Als de lenzen er wel onder lijden, heeft Oakley vervangende lenzen op voorraad.

OAKLEY BRILLEN: UV- EN STOOTBESCHERMING + HELDER ZICHT

Kans heeft geen plaats in Oakley's filosofie. Je krijgt de best mogelijke bril. Beide glazen zijn uit één stuk gemaakt. Hierdoor kan de polarisatieas optimaal worden gecentreerd, wat weer verblinding voorkomt. Dankzij Plutonite® zijn Oakley lenzen ook beschermd tegen bijna elke impact. Zelfs UV-straling, welke golflengte dan ook, zal zijn weg niet vinden door uw Oakley bril.

OAKLEY GLAZEN BIJ KELLER SPORTS

De combinatie van stijl en techniek maakt Oakley brillen uniek. Met de lenzen ontwikkeld op basis van de nieuwste inzichten in high-tech optiek, zijn ze een betrouwbare metgezel wanneer u zich wilt beschermen tegen de zonnestralen of vuil. Herken het onzichtbare - als het gaat om Oakley, gaat het altijd om zichtbaarheid. Het is de enige manier om de kleinste obstakels op de heetste afdaling of het lichtste poeder te vinden. Daarom heeft Oakley zijn eigen High Definition Optics®-objectieven ontwikkeld om te allen tijde het scherpste en meest nauwkeurige zicht te garanderen.

Gepolariseerd voor een effectieve bescherming tegen verblinding, ze zijn natuurlijk. De beste voorwaarden voor winter, fietsen en leuke sporten. Met slogans als "Zie het in Prizm" en "Sutro". You by You" is Oakley's glasheldere visie voor atleten. Oakley is waarschijnlijk het meest populaire merk als het gaat om wintersport, fietsen of watersport. Daarom vind je Oakley's unieke ski- en snowboardbril, maar ook casual tinten die zowel op het strand als in de stad het meeste uit de fiets- en ontspanningsmiddagen halen. Oakley zonnebril past altijd.

OAKLEY - ZIE ZO SCHERP ALS DE STERREN VAN DE SKISCÈNE

Het gebruik van Oakley high-tech brillen alleen in uw vrije tijd zou bijna te slecht zijn. Oakley technologieën schreeuwen om extremen; voor besneeuwde, ongerepte hellingen, smalle paswegen, glinsterende golven. Daarom krijgt Oakley zijn knowhow waar het echt vandaan komt: van extreme atleten. Surf professional Filipe Toledo is net zo goed lid van het team van brillenvirtuozen als mountainbiker Nino Schurter of snowboarder Jamie Anderson. Met Mikaela Shiffrin en Lindsey Vonn gebruiken twee van de grootste sterren van het Oakley skicircus ook innovatieve creaties. Dat alleen al staat voor kwaliteit. De beste atleten ter wereld hebben immers bijna dagelijks te maken met wisselende omstandigheden en weersomstandigheden en hebben te allen tijde een perfect zicht nodig voor topprestaties. Dankzij Oakley profiteert u ook van deze ervaring wanneer u de bergen, het bos, de zee of het meer in trekt.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.