De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

PATAGONIA: VAN ROTS TOT BEDRIJF

Soms, om te oefenen met klimmen, hijste Yvon Chouinard zichzelf op goederentreinen. Stiekem, als een verstekeling.... Met zijn vrienden wilde hij de stad uit, naar het westelijke uiteinde van de San Fernando Valley of naar de zandstenen kliffen van Stony Point, Californië. Dat was in de jaren vijftig.

Tijdens een van zijn klimtochten ontmoette hij John Salathé, een Zwitserse klimmer en monniksbroer, die zijn eigen klimhaken uit autosnippers smeedde. Chouinard was onder de indruk van hem. Zijn klimhaken waren stabieler dan alles wat hij eerder had gezien. Chouinard kocht een tweedehands smederij op een schroothoop, die hij met kolen, een aambeeld, een paar tangen en een hamer moest afvuren - en leerde zichzelf te smeden. Hij kan twee haken per uur smeden. Hij verkocht ze voor $1,50 per stuk.

Beetje bij beetje creëerde hij klimhaken voor zichzelf en andere klimmers. De vraag was zo groot dat hij zich in latere jaren specialiseerde in klimmateriaal. In de jaren zestig begon PATAGONIA zich ook te specialiseren in klimkleding.

PATAGONIA: MYSTERIEUS EN ONBEKEND

Yvon Chouinard reisde de wereld rond. Hij ontdekte in Schotland T-shirts met een kraag die kon voorkomen dat de materiaallus tijdens het klimmen in de nek sneed. Hij ontwikkelde klimhaken die niet meer in de rotsen geslagen hoefden te worden en zo de natuur aanvielen - maar die weer verwijderd konden worden.

Eigen kleding, eigen klimsystemen: Chouinard koos in 1973 voor de bedrijfsnaam PATAGONIA, naar het wilde deel van Zuid-Amerika. Het was ver weg, interessant, mysterieus en onbekend. Volgens de eerste catalogus wekte PATAGONIA de gedachte aan "romantische beelden van gletsjers die zich in Fjörde storten, ruige, door de wind opgeklopte toppen, gaucho's en condors". Het merklogo van PATAGONIA toont de contouren van de berg Fitz Roy (hoogte: 3.405 m) in PATAGONIA, Zuid-Amerika, die Chili van Argentinië scheidt en in het op een na grootste gletsjergebied op aarde ligt.

IN EEN OOGOPSLAG

  • Jaar van oprichting: 1973
  • Oprichter van het bedrijf: Yvon Chouinard
  • Hoofdkantoor: Ventura, Californië, USA
  • Aantal medewerkers: ca. 2.000
  • Jaaromzet: ongeveer 700 miljoen USD.
  • Webseite: patagonia.com
  • Sporten: Outdoor, Wintersport

GOEDE REDENEN VOOR PATAGONIA

  • Prijzen: In 2017 ontving PATAGONIA de "Circular Economy Multinational Award" - voor een reparatiecentrum voor eigen producten.
  • Milieubescherming: PATAGONIA schenkt één procent van zijn omzet aan honderden, voornamelijk kleine milieubeschermingsgroepen.
  • Eerlijkheid: PATAGONIA-kleding kan worden gerecycled.

SUCCES MET ANTI-GROEICAMPAGNE TEGEN DE GROEI

Onder het motto "Koop dit jasje niet" zorgde PATAGONIA op zwarte vrijdag 2011 voor een sensationele campagne in de VS. Het outdoor merk vroeg zijn klanten om kleding beter te recyclen of te repareren dan deze weg te gooien. Dankzij de Patagonia® Return- en Reparatieservice kunnen klanten defecte kleding en artikelen gratis terugsturen naar geselecteerde winkels voor gratis reparatie. Ondanks of vanwege deze strategie tegen de groei verdrievoudigde PATAGONIA zijn omzet van 2008 tot 2015. Meer dan 80 bekende atleten en extreme atleten zijn als "ambassadeurs" voor PATAGONIA onderweg, waaronder Steve House, Lynn Hill, Caroline Gleich en Tommy Caldwell, maar ook jonge Duitse talenten zoals Alexander Megos.

PATAGONIA-PRODUCTEN: INNOVATIES OP ALLE NIVEAUS

PATAGONIA heeft zichzelf een missie gesteld: "Maak het beste product, doe geen onnodige schade, gebruik het bedrijf om anderen te inspireren en oplossingen te implementeren om de milieucrisis te overwinnen". Wat in de begintijd van PATAGONIA waar was, is tot op de dag van vandaag het leidende principe: hoogwaardige producten die indruk maken door hun eenvoud en functionaliteit. Sinds 1996 wordt alleen nog maar biologisch katoen gebruikt voor de productie van sportkleding. Na meer dan dertig jaar is het bedrijf voortdurend op zoek naar milieuvriendelijke materialen zoals hennep. Technologieën worden voortdurend verder ontwikkeld om atleten van de hoogste kwaliteit te voorzien. Tegenwoordig omvat het productassortiment van PATAGONIA niet alleen sportkleding, maar ook bijvoorbeeld jassen voor niet-atleten.

De kleding, of het nu gaat om functioneel ondergoed of softshell jack; ze beschermen u tegen regen en wind. Tegelijkertijd doen ze iets voor het milieu. PATAGONIA helpt u onvergetelijke momenten in de natuur te beleven: Of het nu gaat om mountainbiken, surfen, skiën, snowboarden, vliegvissen of staartlopen. Yvon Chouinard zei in zijn biografie: "De meeste schade die we aan de planeet toebrengen is het resultaat van onze eigen onwetendheid".

PATAGONIA BIJ KELLER SPORTS

Bij Keller Sports vindt u een grote selectie van PATAGONIA outdoor- en wintersportartikelen. Vooral populair zijn onze petten, fleece, dons, softshell en hard shell jassen. PATAGONIA-kleding houdt u warm, beschermt u tegen kou, wind en weer met moderne materialen zoals Pertex of GORE-TEX-membranen en beschermt het milieu door duurzame bedrijfsethiek.

MIS HET NIET!

MIS HET NIET!

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en ontvang een kortingsbon van 10 €*, en ontvang regelmatig e-mails van ons met exclusieve aanbiedingen en pre-sales.

Voornaam (optioneel)
Achternaam (optioneel)

Dank u!

Activeer je abonnement door op de link in de e-mail die we je zojuist hebben toegestuurd te klikken.