De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

PUMA ONLINE SHOP: SPORT EN VRIJE TIJD

De springende zilveren leeuw die de wereld in de afgelopen 70 jaar heeft veroverd, staat symbool voor wat het merk PUMA belichaamt: Macht, dynamiek, atletiek en trendbewustzijn. De fabrikant uit Herzogenaurach in Franken combineert coole, stedelijke ontwerpen met topfunctionaliteit en hoge kwaliteitsnormen. Of het nu gaat om professionele sporten, populaire sporten of op straat - de wereldberoemde prooikat ziet er niet alleen goed uit, het duwt u ook naar topsporters. Ontdek de trendy sportstijlen in de PUMA online shop van Keller Sports en stel je outfit samen.

PUMA AANBIEDINGEN: DE BAKERMAT VAN SPORTARTIKELEN

Herzogenaurach, een onopvallend stadje bij Erlangen: Hier, bijna 100 jaar geleden, werd de visie van twee broers geboren, die de wereld van de sport veranderde. Rudolf en Adolf Dassler begonnen in 1920 met de productie van hoogwaardige sportschoenen en richtten samen de sportschoenenfabriek Dassler Brothers op. De twee pioniers gingen daarna snel hun eigen weg. Hun gemeenschappelijke passie bleef echter bestaan - en zo richtten Adolf Adidas en Rudolf, "de Poema" genaamd, het gelijknamige bedrijf op.

De Franken, die geobsedeerd waren door sport, waren vooral dol op voetbal, en Rudolf specialiseerde zich aanvankelijk in de productie van voetbalschoenen met spijkerbroeken. De jaren van het knutselen met de legendarische Wunder-von-Bern trainer Sepp Herberger heeft zijn vruchten afgeworpen. In 1952 bracht het bedrijf een revolutie teweeg in de voetbalwereld en lanceerde het de PUMA Super Atom in serieproductie, waarmee de basis werd gelegd voor alle latere modellen.

BIJ EEN GLANCE

  • Oprichtingsjaar: 1948

  • Grondleggers: Rudolf Dassler

  • Vennootschappelijk Zeeat: Herzogenaurach, Duitsland

  • Aantal Medewerkers: Meer Dan 10.000

  • Jaaromzet: meer dan 4 miljard euro

  • Website: puma.com

  • Sporten: Running, Training

3 GOEDE REDENEN VOOR PUMA

  • Onderscheidingen: In 2017 behoorde het bedrijf tot de top vijf werkgevers in Duitsland. Geen enkel kledingbedrijf presteerde beter.

  • Milieuzorg: De Groep zet zich in voor duurzaamheid: Tegen 2020 heeft de onderneming zich geëngageerd op tien essentiële punten.

  • Billijkheid: De fabrikant van sportartikelen is al tientallen jaren betrokken bij liefdadigheidsprojecten in Afrika.

PUMA - NAAR DE TOP VAN DE WERELD MET TOPSPORTERS

PUMA ontwikkelde zich al snel tot een van de grootste producenten van sportartikelen ter wereld en rustte de beste voetballers ooit uit met bijvoorbeeld Pele, Diego Maradona en Lothar Matthäus, die verschillende wereldkampioenstitels met sportschoenen aan hun begaafde voeten verzamelde. Rudolf Dassler liet in die tijd zien hoe vooruitziend hij al dacht in een tijdperk dat weinig doordrongen was van marketing en reclame. Op de vraag van een journalist of PUMA de spelers betaalt die ze uitrusten, legde hij uit: "We hebben actieve atleten als contactpersonen. Reclame is duurder, en geen enkele reclame is duurder. Het is een oud land dat zegt."

Maar het was niet alleen voetbal dat door de fabrikant als leverancier gedurende verschillende tijdperken werd beïnvloed: Ook in de atletiek heeft de smidse uit Franken zich gevestigd als een echte wereldspeler. Het eerste bedrijf dat vertrouwt op gevulkaniseerde zolen. Heinz Fütterer brak het wereldrecord van Jesse Owens in Japan in 1954 voordat de Duitse sprintlegende Armin Hary goud won in PUMA op de Olympische Spelen in Rome in 1960. En toen kwam de bliksemschicht: In een flits blies Usain Bolt alle denkbare afmetingen op de ruitvormige baan op. Altijd in PUMA loopschoenen. Hij verpulverde de belangrijkste wereldrecords en heeft zijn stempel al in de geschiedenisboeken gedrukt tijdens zijn carrière als een van de grootste atleten aller tijden. Zijn meesterwerk: De 100 meter in 9,58 seconden op het wereldkampioenschap 2009 in Berlijn. Dit komt overeen met een snelheid van 37,58 km/u - maar is niet voldoende om weg te lopen van een volgroeide roofkat. Puma's kunnen tot 72 km/u topsnelheid bereiken. Toch: Een wereldrecord voor de eeuwigheid? Dat is heel goed mogelijk.

PUMA SPORTSWEAR - PRESENTEERT MET TROTS DE VOLGENDE GESCHENKEN

Geen wonder dat zowel professionele als amateursporters vertrouwen op het merk met de bergleeuw als het gaat om het maximale uit zichzelf te halen. Want: De Franken dekken alle andere sporten behalve voetbal en atletiek met hun assortiment. Onder het motto "Forever Faster" zet het bedrijf zich al 70 jaar in om "het snelste sportmerk ter wereld" te zijn, met de snelste atleten. "Forever Sneller is altijd de eerste, nooit de tweede, nooit de derde." Charles Johnson, Global Director Innovation bij PUMA vat zijn eigen claim als innovatieve leider als volgt samen: "Het makkelijke deel is dromen wat het zou kunnen zijn. Het echte werk begint met het uitzoeken hoe het voor elkaar te krijgen." Het is gemakkelijk om van iets te dromen, maar het werk begint pas waar het erom gaat om uit te vinden hoe je je doel wilt bereiken.

Snelheid blijft ook in 2019 een van de drijvende motieven van PUMA: samen met Porsche Design ontwerpt de fabrikant van sportartikelen een gezamenlijke Porsche Design Sportswear-collectie, die exclusieve sportkleding, schoenen en accessoires zal omvatten en de voorbode zal zijn van een strategisch partnerschap. De sportmanierlijn moet een unieke combinatie worden van lifestyle en performance wear, met functionele eisen en een buitengewone puristische stijl.

PUMA SPORTKLEDING - VOOR STUDIO, OUTDOOR & STAD & STUDIO

Ben jij een gepassioneerde danser op zoek naar schoenen met een perfecte pasvorm om de dansvloer te laten stralen? Of je nu midden in de yoga zit, traint met aerobics en freeletics of dagelijks hardlooptraining. Bij PUMA vindt u de bovenkleding die als een tweede huid zit, de warmte en het vocht optimaal reguleert en u aanzet tot topprestaties. En dat niet alleen - ook op straat: de grote kat zet sportieve trends, combineert het beste van functionaliteit en atletiek met gedurfde ontwerpen en onmiskenbare, klassieke eenvoud.

Of het nu gaat om sneakers, casual broeken of bovenkleding: Het sportmerk PUMA staat voor lifestyle. Niet in de laatste plaats omdat het traditionele bedrijf altijd in staat is geweest om populaire stijliconen te inspireren. Mega-sterren zoals Rihanna staan onder contract, Selena Gomez of het gloednieuwe supermodel en actrice Cara Delevigne kunnen worden gefotografeerd in sportschoenen, tops of joggingbroeken. De huidige campagne "Do you", waarvoor Delevigne adverteert, is vooral gericht op vrouwen: Deel je passies, angsten, verhalen en laat je kracht zien!