De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

DE GROOTSTE VOORDELEN VAN EEN SPORTBEHA

Zelfs licht joggen betekent topsport voor het borstbandapparaat, dat slechts bestaat uit huid, vet, klieren, ligamenten en bindweefsel. In tegenstelling tot de spieren, kan daar niets getraind worden. Vooral bij bewegingsintensieve sporten, zoals hardlopen, verliest de huid daardoor snel haar elasticiteit en ontstaat pijn op de borst. Het risico op houdingsproblemen neemt ook toe. Speciale hardloopbeha's, hoogwaardige producten met gewatteerde bandjes of een sportbustehouder met zeer hoge steun kunnen helpen. Gewone, alledaagse beha's zijn trouwens totaal ongeschikt voor hardlooptraining omdat ze gewoon niet genoeg steun bieden.

SPORTBEHA'S VOOR HARDLOPEN: WELKE MATERIALEN ZIJN BESCHIKBAAR?

De sportbeha's voor hardlopen van vandaag zijn bijna altijd gemaakt van zachte functionele materialen en hebben ook geurwerende en antibacteriële eigenschappen. Ademende synthetische materialen voeren overtollige warmte en vocht van uw lichaam af, zodat uw huid droog aanvoelt. De stoffen zijn bijzonder sneldrogend en de modellen met mesh-inzetstukken zorgen voor een perfecte luchtcirculatie. Naadloze modellen voorkomen onaangenaam schuren bij lange trainingen, liggen comfortabel op de huid en zijn ook erg populair in onze sportbeha-shop bij Keller Sports.

WAT ZIJN DE KENMERKEN VAN EEN SPORTBEHA?

  • Typen bandjes: hoe breder de bandjes van een sportbeha, hoe beter ze het gewicht op de schouders verdelen. Zorg ervoor dat de riemen niet pijnlijk insnijden, maar ook niet afglijden. Modellen met een oversteekfunctie worden vooral aanbevolen voor uitdagende trainingen, omdat ze strak zitten.
  • Met of zonder sluiting: sportbeha's zonder sluiting worden gewoon over het hoofd getrokken, zoals een worsteltop. Van alle bevestigingsvormen biedt deze vorm de stevigste houvast. Maar ook haaksluitingen garanderen een goede pasvorm.
  • Ondersteuningsniveau: De niveau-indeling beschrijft hoe hoog het ondersteuningsniveau van een sportbeha is. Hoe hoger het niveau, hoe meer steun de beha biedt en hoe meer de natuurlijke beweging van uw borsten wordt opgevangen. De niveaus zijn: Low Impact (yoga en Pilates), Medium Impact (wandelen, fietsen, Zumba) en High Impact (fitness en hardlopen).
  • Ademend vermogen: Veel van de nieuwste modellen hebben gekruiste bandjes op de rug, geperforeerde cups en een onderbusteband die vocht van de huid afvoert.
  • Luchtcirculatie: Extra inzetstukken van netstof zorgen voor ventilatie op de plaatsen waar zich tijdens het sporten de meeste zweetdruppels verzamelen.
  • Vochtafvoer: sporten wordt al snel onaangenaam met een natte, zware beha. Daarom moet het materiaal van de sportbeha vochtregulerend zijn. Dit betekent dat zweet van de binnenste lagen van het materiaal naar de buitenste lagen wordt getransporteerd, waar het kan verdampen.

HOE MOET EEN SPORTBEHA PASSEN?

Zoals bij alle beha's is de maat van een premium sportbeha belangrijk. Alleen als de beha perfect past, kan hij zijn werk doen en uw borst optimaal ondersteunen. Aangezien de sportmaat niet noodzakelijk overeenkomt met uw standaardmaat, loont het de moeite om het meetlint te pakken: meet gewoon de onderbustomtrek en de borstomtrek en noteer ze, in onze sportbeha-shop kunt u dan de maten vergelijken. Het is ook belangrijk dat de beha comfortabel aanvoelt om te dragen. Dit betekent dat een goede hardloopbeha niet mag knellen en je niet het gevoel mag geven dat je krap zit, zelfs niet bij zeer sterke ondersteuning. Let bij het kopen ook op het materiaal en de afwerking. Uitstekende naden, kriebelende schilden en drukkende beugels zijn taboe. Zachte stoffen die aangenaam op de huid liggen, bieden het hoogste draagcomfort.

HOE (VAAK) WAS JE HARDLOOP SPORT BH'S?

Om materiële schade door transpiratie te voorkomen, is het belangrijk dat u uw sportbeha na elk intensief gebruik wast. De meeste modellen kunnen met uw normale wasgoed worden gewassen op 30 tot 40 graden, sommige zelfs op 60 graden - lees in geval van twijfel de wasinstructies. Belangrijk: Gebruik nooit wasverzachter, want die zet zich vast in de stof en blokkeert de poriën die voor het ademend vermogen zorgen.

HARDLOOPBEHA'S BIJ KELLER SPORTS

Om online de ideale sportbeha te vinden, biedt de hardloopbeha-shop van Keller Sports u een ruime keuze uit topmerken zoals adidas, Nike of ASICS. Alle maten, vormen en kleuren zijn vertegenwoordigd. En met de verschillende filters kunt u gemakkelijk uw individuele criteria selecteren en uw sportbeha gemakkelijk online bestellen. Kijk ook eens naar onze hardloopbeha-verkoop, waar topmodellen vaak tegen bijzonder aantrekkelijke prijzen verkrijgbaar zijn.