De kortingscode is naar het klembord gekopieerd.

De juiste sportschoenen voor uw sport

Atleten zijn het erover eens: voor elke favoriete sport heb je het juiste schoeisel nodig. Voor weg- of boslopen, uitgebreide wegfietstochten. Voor bal- of teamsporten, voor tennis of handbal. In de sportschool of voor yoga. Hardlopers vertrouwen vaak op lichte, fijne schoenen met een goede demping. Hardloopschoenen moeten elke stap voldoende dempen en toch een stabiele ondersteuning bieden. Voor hardloopschoenen voor op de weg gebruiken fabrikanten doorgaans een bovenwerk van lichtgewicht mesh en buitenzolen van rubber of duurzaam carbonrubber. Trainingsschoenen die u in de sportschool draagt, hebben meestal een stabielere hielzone. Dit zorgt voor stabiliteit bij bijvoorbeeld het heffen van gewichten. Bij wandelschoenen, die zowel in halfhoge als in laarsvorm verkrijgbaar zijn, staat naast het draagcomfort vooral de veiligheid op de voorgrond. Er zijn modellen van leder of synthetische materialen en modellen met een mix van beide. In onverhard terrein heb je zolen nodig die robuust en stevig zijn - en die je voldoende stabiliteit bieden.

In de Keller Sports Shop vindt u deze verschillende soorten sportschoenen - voor mannen en vrouwen:

  • Loopschoenen
  • Trail loopschoenen
  • Wandel- en wandelschoenen
  • Trainingsschoenen
  • Outdoor sandalen
  • Berg- en winterschoenen

Sportschoenen: vele soorten schoenen, verschillende toepassingen

Niet alle sportschoenen zijn hetzelfde. Ze zijn er in ontelbare uitvoeringen - altijd perfect afgestemd op de betreffende sport. In de loop der jaren zijn de vele verschillende fabrikanten erin geslaagd dankzij onderzoek en de daaruit voortvloeiende technologieën steeds nieuwe normen te stellen. Lichtere en lichtere, functionelere materialen. Meer en meer comfortabele dempingssystemen. Betere en betere krachtoverbrenging. Verscheidene innovaties hebben zelfs wereldwijd naam gemaakt. Het beroemde Air System van Nike is niet meer weg te denken uit de wereld van sportschoenen als zooltechnologie: het bestaat uit flexibele luchtkamers en werd oorspronkelijk gebruikt in basketbalschoenen. Intussen is de Air-technologie ook te vinden in loop-, trainings- of wandelschoenen. Het is een vergelijkbaar verhaal met de GEL demping van ASICS of de Boost technologie van sportgigant adidas. In samenwerking met het chemiebedrijf BASF hebben de Franken een zool ontwikkeld die bestaat uit minuscule schuimkorreltjes. Deze zorgen voor een comfortabel draaggevoel, zijn bijzonder goed bestand tegen extreme weersomstandigheden en uiterst slijtvast. Andere topbedrijven zoals Saucony, New Balance of Salewa Globus hebben ook teams van deskundigen in dienst die voortdurend op zoek zijn naar verbeteringen. Bijna elke fabrikant kan voortbouwen op zijn eigen innovaties. Het doel van allen: sportschoenen maken die de prestaties van de drager maximaliseren.

Sportschoenen - speciale modellen voor elke behoefte

Loopschoenen: De klassieke loopschoen voor asfalt of onverharde wegen heeft vier belangrijke kenmerken: stabiliteit, goede demping, flexibiliteit en een laag gewicht. Tegenwoordig zijn alle joggingschoenen voorzien van een ademend bovenwerk van gaas. Dit zorgt voor een optimale luchtcirculatie en beperkt zo de verspreiding van onaangename geurtjes. Hardloopschoenen zijn in principe ontworpen voor snelheids- en duurlopen.

Trail loopschoenen: als u liever op onverhard terrein loopt, zijn speciale trail loopschoenen een goede keuze. Zij zijn iets zwaarder dan loopschoenen omdat zij een stabielere zool hebben. Trailschoenen bieden meer grip op gladde stenen, wortels en modder. Het bovenmateriaal is meestal ook steviger om maximale bescherming te bieden tegen verwondingen.

Wandelschoenen: Wat wandelschoenen betreft, moet een onderscheid worden gemaakt tussen wandelschoenen en wandelschoenen: Wandelschoenen zijn licht, goed geventileerd en hebben een sterke demping. Zij zijn bijzonder geschikt voor gemakkelijke wandelingen in niet al te steil terrein. Wandelschoenen zijn iets stijver, omdat ze vooral op oneffen terrein worden gebruikt. Materialen zoals leder, nylon of een mix van leder en nylon zorgen voor stabiliteit. De zool moet steun en ontlasting bieden en een perfecte tractie genereren.

Trainingsschoenen: Bij trainingsschoenen draait alles om eersteklas demping en de best mogelijke energieteruggave. Ze zijn ontworpen voor uw gym- of HIIT-sessies en bieden voldoende ondersteuning tijdens elke training met ondersteunende elementen.

Bergschoenen: Als u naar het hooggebergte of naar gletsjers gaat, hebt u bergschoenen nodig die geschikt zijn voor stijgijzers. Deze zijn speciaal ontworpen voor veiligheid en comfort. Bergschoenen zijn waterdicht en hebben meestal elementen die beschermen tegen rotsen en steenslag. Bovendien biedt de zool extreme grip op oneffen bergterrein.

Sportschoenen van Keller Sports

Keller Sports biedt een enorme selectie van premium sportschoenen voor mannen en vrouwen. Of je nu op zoek bent naar loopschoenen, trailrunningschoenen, wandelschoenen, trainingsschoenen of vrijetijdsschoenen, je vindt hier sportspecifieke schoenen van Nike, adidas, ASICS, Under Armour en vele andere topmerken. Ze zijn allemaal precies afgestemd op uw behoeften. Bestel uw volgende favoriete model met slechts een paar muisklikken. Dankzij onze talrijke verkoopacties, die kunnen worden gecombineerd met onze premiekorting, kunt u een aantrekkelijk prijsvoordeel krijgen. Wij bevelen ook onze nieuwsbrief aan, waarmee u altijd op de hoogte blijft.